«Τον Ιανουάριο είχαμε αισιοδοξία ότι θα καταφέρουμε να πετύχουμε κάποια πράγματα, ότι θα μπορέσουμε να τα κάνουμε πραγματικότητα και δεν μπορέσαμε να τα καταφέρουμε» παραδέχθηκε στον ΣΚΑΪ ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος.

Σχολιάζοντας το άρθρο του Πολ Τόμσεν, ο ευρωβουλευτής δήλωσε ότι η Ελλάδα είναι αδύνατον να πετύχει πρωτογενή πλεονάσματα 3,5%. «Έχουμε υπογράψει μεν αλλά είναι αδύνατον να τα τηρήσουμε τα πρωτογενή, οι θεσμοί πρέπει να προσαρμοστούν σε πιο ρεαλιστικούς στόχους μετά τόσα χρόνια ύφεσης» ανέφερε.

Σύμφωνα με τον κ. Χρυσόγονο, τα μέτρα αυτα θα οδηγήσουν σε νέο υφεσιακά κύκλο, κάτι που θα έθιγε και τα συμφέροντα των δανειστών. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προειδοποίησε  επίσης ότι «ορισμένοι στη Γερμανία και την Ανατολική Ευρώπη, θα ήταν ευχαριστημένοι με την έξοδό μας από την ΟΝΕ»

Ο κ. Χρυσόγονος αναφέρθηκε και στις αγροτικές κινητοποιήσεις, δηλώνοντας ότι «πρέπει να βρεθεί λύση κοινής αποδοχής μεταξύ κυβέρνησης και αγροτών, όχι με μαξιμαλιστικές προτάσεις, όπως ορισμένους εκ των αγροτών».English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese