«Ο γιος μου έπεσε υπέρ πατρίδος. Ήταν μάχιμος αξιωματικός. Αποφοίτησε δεύτερος από την σχολή ναυτικών δοκίμων. Δεν ήταν ούτε ένστολος, ούτε υπάλληλος», δηλώνει ο Παναγιώτης Πανανάς, πατέρας του συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου που συνετρίβη στη νήσο Κίναρο.

Είναι μία τραγωδία που βύθισε στο πένθος ολόκληρη τη χώρα. Το ελικόπτερο συνετρίβη στην Κίναρο και τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο καθήκον, με τις οικογένειές τους να ανεβαίνουν τον δικό τους Γολγοθά.

«Αποφάσισε να φυλάξει τις Θερμοπύλες»

Ο συγκυβερνήτης του μοιραίου ελικοπτέρου ήταν ο Κωνσταντίνος Πανανάς. Ο πατέρας του, Παναγιώτης, μίλησε στην τηλεοπτική εκπομπή mega σαββατοκύριακο, περιγράφοντας με λίγες λέξεις το παιδί του…

Τα λόγια του συγκλονίζουν: «Ο γιος μου έπεσε υπέρ πατρίδος. Ήταν μάχιμος αξιωματικός. Αποφοίτησε δεύτερος από την σχολή ναυτικών δοκίμων. Δεν ήταν ούτε ένστολος, ούτε υπάλληλος. Του αξίζει τιμή, διότι στη ζωή του αποφάσισε να φυλάξει Θερμοπύλες».

Για να συνεχίσει: «Από προχθές το αγόρι μου είναι αδελφός και γιος όλων των Ελλήνων. Από προχθές το αγόρι μου πέρασε επαξίως στο πάνθεον των ηρώων αυτού του περήφανου Έθνους, αγωνιζόμενος κατά των προαιωνίων εχθρών της πατρίδος μας».

«Είμαι υπερήφανος που υπήρξε γιος μου. Μπορεί του γιου μου να έσβησε της ζωής του το καντήλι, όμως είμαι βέβαιος ότι η Παναγιά τον κρατά στοργικά στην αγκαλιά της όπως τον μονάκριβο γιο της», είπε καταλήγοντας για τον ήρωα συγκυβερνήτη…English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese