Ποινή μίας αγωνιστικής επιβλήθηκε στον Ολυμπιακό για τον αναπτήρα που έπεσε από τους οπαδούς του στον Κουλιμπαλί, στο ματς με τον Πλατανιά. Η Σούπερ Λίγκα ανακοίνωσε την τιμωρία η οποία… συνοδεύεται από τσουχτερό πρόστιμο,…

 

ύψους 50.000 ευρώ.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας θα παίξουν χωρίς κόσμο στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο για την 23η αγωνιστική (21/2).

Οι Πειραιώτες ήταν υπότροποι –κάτι που σημαίνει πως θα μπορούσε να διπλασιαστεί η ποινή τους- ωστόσο ο αθλητικός δικαστής έκρινε όπως αναφέρει το σκεπτικό της απόφασης με βάση την αρχή της αναλογικότητας. Κάτι που σημαίνει πως θεώρησε πώς θα θα ήταν εξοντωτικό να κλείσει για δύο αγωνιστικές το γήπεδο του Ολυμπιακού, σε σχέση με τις συνθήκες τέλεσης του συμβάντος.

Φυσικά με την απόφαση του ο αθλητικός δικαστής αδειάζει τον διαιτητή Σπάθα που δεν είχε γράψει τίποτα για το περιστατικό στο φύλλο αγώνα.

Η ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής

Α) ΠΑΕ Ολυμπιακός: «Με βάση τον οπτικοακουστικό υλικό φορέα εγγραφής εικόνας και ήχου (DVD), στον οποίο αποτυπώνεται ο επίμαχος ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ Α.Ο. ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ και ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, καθώς και την υπ’ αριθμ. πρωτ. 1003/2/1/15-Γ από 13-01-2016 απόφαση του Διευθυντού του Γραφείου Αστυνομεύσεως-Ασφαλείας της Διευθύνσεως Αστυνομίας Χανίων»: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: επιβάλλει χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ καθώς και την ποινή της διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για μία (1) αγωνιστική.

Στον Ολυμπιακό επιβλήθηκε έξτρα πρόστιμο 14.000 ευρώ για τη συμπεριφορά των οπαδών του στην 20η (με αντίπαλο τον ΠΑΣ)και 21η αγωνιστική (με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ).

20η Αγωνιστική

Α) ΠΑΕ Ολυμπιακός: « Βάσει των αναφερομένων στο από 31/1/2016 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην από 31/1/2016 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα και στην υπ΄ αριθμ. πρωτ. 6777/16/222094 από 2/2/2016 Έκθεση της Αστυνομίας σε συνδυασμό και με τον οπτικοακουστικό υλικό φορέα εγγραφής εικόνας και ήχου (DVD), στον οποίο αποτυπώνεται ο επίμαχος ποδοσφαιρικός αγώνας»: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: χρηματική ποινή τεσσάρων χιλιάδων ευρώ.

21η Αγωνιστική

Α) ΠΑΕ Ολυμπιακός: «Βάσει των αναφερομένων στο από 7/2/2016 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.) και στην από 7/2/2016 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα, σε συνδυασμό και με τον οπτικοακουστικό υλικό φορέα εγγραφής εικόνας και ήχου (DVD), στον οποίο αποτυπώνεται ο επίμαχος ποδοσφαιρικός αγώνας»: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή δέκα χιλιάδων ευρώ.

Πηγή: sport-fm.grEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese