Σε ειδική εκδήλωση στη Βαρκελώνη, ο νέος Πρόεδρος της Seat, Luca de Meo, παρουσίασε…
το πρώτο SUV της ισπανικής μάρκας, με το όνομα Ateca.«Πρόκειται για το τρίτο αυτοκίνητο-πυλώνας στη γκάμα μας, μετά τα Leon και Ibiza. Η κατηγορία των SUV προσφέρει τεράστιες ευκαιρίες, καθώς οι πωλήσεις θα αυξηθούν στη δυτική Ευρώπη κατά 25%. Κυρίως όμως, η έλευσή του θα παίξει σημαντικό ρόλο στη βελτίωση της εικόνας της μάρκας», ανέφερε ο de Meo.

Θα υπάρχουν αρκετοί συνδυασμοί για το Seat Ateca, με κίνηση στους μπροστινούς ή σε όλους τους τροχούς, με κινητήρες 1.0 TSI 115 PS, 1.4 TSI 150 PS (με σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων), 1.6 TDI 115 PS, 2.0 TDI 150 ή 190 PS, με μηχανικό κιβώτιο ή διπλού συμπλέκτη DSG. Η πιο οικονομική έκδοση καταναλώνει 4,3 lt/100 km και εκπέμπει στο περιβάλλον 112 g. CO2 ανά km.

Το μήκους 4,36 m. αυτοκίνητο θα τοποθετηθεί στην κατηγορία των μικρομεσαίων οχημάτων ελεύθερου χρόνου, απέναντι στο best seller Qashqai και άλλα μοντέλα. Η Seat υπόσχεται εξαιρετική εκμετάλλευση των εσωτερικών χώρων και ένα από τα κορυφαία πορτμπαγκάζ της κατηγορίας (510 lt. οι προσθιοκίνητες εκδόσεις, 485 lt. οι 4×4).

Ο εξοπλισμός του Ateca γεμίζει με ηλεκτρονικά συστήματα, όπως το Traffic Jam Assist που αναλαμβάνει το σταμάτα-ξεκίνα σε κυκλοφοριακό κομφούζιο και έως τα 60 km/h ελέγχει την ταχύτητα και διατηρεί το αυτοκίνητο στη λωρίδα κυκλοφορίας. Σε περίπτωση που ο οδηγός παραμένει ανενεργός για κάποιο χρονικό διάστημα, το Emergency Assist εκπέμπει κατά σειρά ένα οπτικό, ένα ηχητικό σήμα και ένα μικρό τσίμπημα στα φρένα. Αν και πάλι ο οδηγός δεν αντιδράσει, τότε το αυτοκίνητο επιβραδύνει και σταματά στη λωρίδα του.

Ο Πρόεδρος της Seat, Luca de Meo (δεξιά) στην παρουσίαση του Ateca.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese