«Δημιουργείτε το δικό σας σύστημα διαπλοκής. Εσείς κ. Τσίπρα είστε η διαπλοκή. Είστε πιο παλιό και από το παλιό. Νομοθετείτε μόνο με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Καταργείται το ΕΣΡ. Ο δρόμος που ακολουθείτε είναι…

 

ολισθηρός δρόμος. Είναι βέβαιο ότι η διάταξη αυτή θα ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά των Βρυξελλών. Αρκετά προβλήματα έχει η χώρα και το τελευταίο που χρειάζεται είναι να αντιμετωπίζεται όπως η Πολωνία. Δημιουργείτε θεσμικό Grexit» τόνισε σε υψηλούς τόνους ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή.

«Επιστρέψτε τις αρμοδιότητες του ΕΣΡ πίσω εκεί που ανήκουν και εμείς θα ψηφίσουμε κατ’ ευθείαν την νέα σύνθεση του οργάνου. Χρειάζεστε υπενθύμιση για το τι λέει το Σύνταγμα. Ο έλεγχος και η επιβολή άπτονται του ΕΣΡ. Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος συνταγματολόγος για να καταλάβει πως ο έλεγχος του κράτους γίνεται μέσω του ΕΣΡ. Τα πράγματα είναι απλά», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απευθυνόμενος στον πρωθυπουργός σημείωσε: «Αναφερθήκατε στις τέσσερις άδειες. Έχω κάποια ερωτήματα: Γιατί μόνο 4 και όχι 14 άδειες. Δεν θέλετε να υπηρετήσετε την πολυφωνία;  Το ξέρετε και εσείς πως δεν υπάρχει ο παραμικρός περιορισμός στην έκδοση αδειών. Αναφερθήκατε στο ευρωπαϊκό τηλεοπτικό τοπίο κύριε Τσίπρα. Αναφερθήκατε στο πόσα κανάλια λειτουργούν, όχι στις άδειες. Η αγορά επέβαλε αυτό τον αριθμό. Αλήθεια: Γιατί δεν περιορίζεται και τον αριθμό λειτουργίας κινηματογράφων ή κομμωτηρίων; Έτσι αντιλαμβάνεστε την ελεύθερη αγορά» και συμπλήρωσε: «Δημιουργείτε το δικό σας σύστημα διαπλοκής. Εσείς κ. Τσίπρα είστε η διαπλοκή. Είστε πιο παλιό και από το παλιό. Νομοθετείτε μόνο με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Καταργείται το ΕΣΡ. Ο δρόμος που ακολουθείτε είναι ολισθηρός δρόμος».

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης, έκλεισε την ομιλία του με ένα παράδειγμα από την εποχή της…  Γαλλικής Επανάστασης. «Η εκάστοτε εξουσία έψαχνε τρόπους καταστολής της ελευθεροτυπίας. Σε κάθε γεωγραφικό διαμέρισμα της Γαλλίας επιτρεπόταν μόνο μία έκδοση, ωστόσο στο Παρίσι επιτρέπονταν τέσσερις! Είδατε κάτι συμπτώσεις που δημιουργεί η ιστορία»; σημείωσε!English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese