Δύο ημέρες μετά τη νίκη του Μπέρνι Σάντερς, του γερουσιαστή από το Βερμόντ, στις προκριματικές εκλογές του Νιου Χαμσάιρ για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος στις προεδρικές που θα διεξαχθούν τον Νοέμβριο, ο μεγαλύτερος…

 

αδελφός του ανέλαβε τη θέση του εκπροσώπου των Πρασίνων της… Βρετανίας για θέματα υγείας.

Ο Λάρι Σάντερς, 81 ετών, ο οποίος ζει μόνιμα στη Βρετανία από το 1969, ήταν υποψήφιος με τους Πράσινους στις βουλευτικές εκλογές του 2015, στην περιφέρεια της Οξφόρδης, όμως δεν κατάφερε να εκλεγεί.

«Το πολιτικό πρόγραμμα του Μπέρνι Σάντερς είναι σχεδόν ταυτόσημο με εκείνο των Πρασίνων», εξήγησε ο Λάρι, ο οποίος είναι συνταξιούχος κοινωνικός λειτουργός.

Σχολιάζοντας τις πιθανότητες του αδελφού του να εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Λάρι Σάντερς είπε: «Πραγματικά, δεν ήμουν βέβαιος ότι είχε πιθανότητες στην αρχή, όμως όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα πρόσφατα, θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο; Ναι, μπορεί».

Μεταξύ των προεκλογικών υποσχέσεων των Πρασίνων πέρσι ήταν η αύξηση του κατώτατου εγγυημένου ωρομισθίου, η εισαγωγή ενός φόρου στις μεγάλες περιουσίες και το τέλος των μέτρων λιτότητας. Μόνο ένας από τους υποψηφίους του κόμματος κατάφερε να εκλεγεί στο κοινοβούλιο.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese