Γνωστοί Ιταλοί καλλιτέχνες θέλησαν να στείλουν, από το φεστιβάλ τραγουδιού του Σανρέμο, το δικό τους μήνυμα υπέρ της έγκρισης των συμφώνων συμβίωσης από το ιταλικό κοινοβούλιο.

Ο Έρος Ραμαζόττι, η Πάττι Πράβο,…

 

ο Ενρίκο Ρουτζέρι, η Αρίζα, η Νοέμι και πολλοί άλλοι, εμφανίσθηκαν στην σκηνή με πολύχρωμη κορδέλα, με τα χρώματα του ουράνιου τόξου, τονίζοντας ότι «πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία, αφού όλες οι οικογένειες πρέπει να έχουν δικαιώματα».

Η αναφορά είναι στον νόμο που μόλις άρχισε να ψηφίζει η γερουσία της Ρώμης για τα σύμφωνα συμβίωσης των ομοφυλόφιλων, ο οποίος προβλέπει και τα δικαιώματα υιοθεσίας του παιδιού του συντρόφου, από το έτερο μέλος του ζευγαριού.

Η κεντροδεξιά αντιτίθεται στην έγκρισή του, το κίνημα Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλλο άφησε ελευθερία συνείδησης στους βουλευτές και γερουσιαστές τους, αλλά ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι θεωρεί ότι το κοινοβούλιο θα δώσει, τελικά, το αναγκαίο «πράσινο φως».

«Τα παιδιά μας κάνουν να αισθανόμαστε ότι υπάρχει οικογένεια, και η οικογένεια είναι σημαντική, όποια και αν είναι αυτή», τόνισε ο Έρος Ραμαζόττι, κατά την απευθείας μετάδοση της ιταλικής τηλεόρασης Rai.

«Όποιος είναι όμοιος πρέπει να είναι μαζί, να είναι ενωμένος, και να μην αφήνει να τον διχάζουν», ήταν το μήνυμα που θέλησε να στείλει η διεθνούς φήμης ποπ στάρ Λάουρα Παουζίνι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese