Οι οπαδοί της Νάπολι, μετά από απόφαση των Αρχών της Καμπανίας, δε θα βρεθούν στο Juventus Stadium για το ματς της χρονιάς με την Γιουβέντους. Όπως και να ’χει, οι τιφόζι του ιταλικού νότου αποτελούν μια υπολογίσιμη οπαδική δύναμη…

 

και σίγουρα συγκαταλέγονται μέσα στους πιο φανατικούς του calcio.

Η αντισυμβατική συμπεριφορά τους, οι φιγούρες τους και η καθημερινότητά τους στους συνδέσμους και στην ομάδα τους, ώθησε τον Ναπολιτάνο φωτογράφο Μάριο Σπάντα να τους ακολουθήσει για έξι μήνες και να τους παρουσιάσει όπως ο ίδιος τους έβλεπε μέσα από τον φωτογραφικό του φακό.

Ο φωτογράφος εισχώρησε στα ενδότερα του συνδέσμου Mastiffs της κούρβα Α του Σαν Πάολο και ταξίδεψε μαζί τους στα εκτός έδρας παιχνίδια αλλά φυσικά βρέθηκε και στα εντός. Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν όταν η Νάπολι αγωνιζόταν στη Serie B και ο Σπάντα ήθελε να γνωρίσει τον κόσμο των ultras εκ των έσω.

Μπήκε στον κόσμο τους μέσω δύο φίλων του, οι οποίοι παλιά ήταν μέλη του γκρουπ. Εκείνο που έκανε έκπληξη στον φωτογράφο, ο οποίος παρακολουθούσε τη Νάπολι από τα χρόνια του Μαραντόνα, ήταν πως τα συνθήματα και οι κινήσεις των οπαδών είχαν πλέον κάτι το στρατιωτικό.

Επίσης του έκανε εντύπωση ο χώρος που ήταν το στρατηγείο των Μastiffs. Μπροστά από την είσοδο της Ακαδημίας των Καλών Τεχνών, εκεί όπου γυρίστηκε μια υπέροχη σκηνή από την ταινία «Οι τέσσερις ημέρες της Νάπολης» του Νάνι Λόι, συγκεντρώνονταν την νύχτα οι Mastiffs για να φτιάξουν τα νέα τους συνθήματα και όχι μόνο.

Έζησε μαζί τους έξι μήνες και αυτές είναι οι ιδιαίτερες φωτογραφίες της δουλειάς του…

foriam2 foriam3 foriam4 foriam5

Δείτε ολόκληρο το φωτογραφικό θέμα στο forzajuve.grEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese