Η κυρία Ειρήνη Κατσοτούρχη είναι η μοναδική κάτοικους του μικρού νησιού…
που ονομάζεται Κίναρος και όπου τα ξημερώματα της Πέμπτης (11.02.2016) συνετρίβη ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού. Συγκλονισμένη από τα όσα έζησε τις τελευταίες ώρες αποκάλυψε πως τις 06:30 το πρωί της τηλεφώνησαν από το Πεντάγωνο.

«Τα ελικόπτερα και τα αεροπλάνα πάνε κι έρχονται συνέχεια εδώ» είπε η κα Κατσοτούρχη με λαχανιασμένη φωνή, σημειώνοντας πως «έχει γεμίσει ο κόσμος» από αεροπλάνα και καράβια που έχουν σπεύσει στο σημείο για να ψάξουν τους τρεις χειριστές του ελικοπτέρου, οι οποίοι σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας θεωρούνται αγνοούμενοι.

«Με πήραν από το Πεντάγωνο στις 06:30 το πρωί και με ρωτούσαν» λέει και πρόσθεσε πως εκείνο που της είπαν είναι ότι βρήκαν τα συντρίμμια του Augusta Bell σε ορεινό μέρος του μικρού νησιού, που βρίσκεται ανάμεσα στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, δυτικά της Λέρου και της Καλύμνου και διοικητικά ανήκει στην πρώτη.

«Το τι συνέβη είναι άγνωστο» δήλωσε στο newsit.gr ο δήμαρχος της Λέρου Μιχάλης Κόλλιας, σημειώνοντας πως το βράδυ της Τετάρτης οι συνθήκες στην περιοχή δεν ήταν καλές.
ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese