Τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα για τον εντοπισμό…
και την περισυλλογή των σορών των τριών αξιωματικών του μοιραίου ελικοπτέρου AB-212 που συνετρίβη στην Κίναρο, η Τουρκία εξέδωσε ΝΟΤΑΜ με την οποία αμφισβητεί την περιοχή έρευνας και διάσωσης γύρω από τη νησίδα. Πρόκειται για μία πρόκληση άνευ προηγουμένου.

 Όπως είπε πρίν από λίγο ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους για την τραγωδία μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα (ο Πάνος Καμμένος βρίσκεται στις Βρυξέλλες και επιστρέφει επειγόντως) οι ελληνικές αρχές στις 4:05 τα ξημερώματα εξέδωσαν ΝΟΤΑΜ προκειμένου να εκτελέσουν την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στην περιοχή όπου κατέπεσε το ελικόπτερο του ΠΟλεμικού Ναυτικού.  

Πάνω σε αυτή “πάτησε” η Άγκυρα για να εκδόσει δική της ΝΟΤΑΜ και να αμφισβητήσει την ελληνική, λέγοντας πώς θα πρέπει να αναφέρονται στα τουρκικά ραντάρ τα μέσα που συμμετέχουν στις έρευνες. Ο κ. Αποστολάκης είπε πώς αυτό δεν συμβαίνει για πρώτη φορά.   Ωστόσο, μπορεί η τουρκική ΝΟΤΑΜ να αγνοήθηκε, αλλά η Άγκυρα απέδειξε πώς δεν καταλαβαίνει τίποτα μπροστά στην αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας στο Αιγαίο και στις αξιώσεις που προβάλει. English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese