Γράφει ο Αριέλ Λεκαδίτης
Μεταπτυχιακός Φοιτητής
Τμήμα Ολοκαυτώματος
Πανεπιστήμιο Χάιφα

Οι Έλληνες εδώ και πέντε χρόνια ζούνε σε… ένα σενάριο το οποίο λέγετε ‘’Οικονομική Ύφεση’’. Είναι ένα σενάριο το οποίο είναι μεν πραγματικότητα αλλά είναι ΄όμως σενάριο. Η Ευρώπη διακατέχετε από μια κρίση γενικότερη. Πρόβλημα δεν είναι μόνο το οικονομικό αλλά και τόσα μα τόσα προβλήματα τα οποία φαίνονται απλά αλλά στην ουσία δεν είναι. Ας υποθέσουμε όμως πως ένα πρωινό εκεί που πίνουμε το καφεδάκι μας και ετοιμαζόμαστε να πάμε στις δουλειές μας ,όσοι βέβαια έχουν δουλειά , δούμε ένα έκτακτο δελτίο ειδήσεων το οποίο θα ανακοινώνει ότι η Άνγκελα Μέρκελ και ο τσάρος της οικονομίας της Γερμανίας κ. Σόιμπλε αποφάσισαν να σβήσουν όλο το χρέος της Ελλάδος.

Ξαφνικά οι Έλληνες βγαίνουν στους δρόμους για να πανηγυρίσουν αυτή την επιτυχία της Ελληνικής κυβέρνησης. Κορναρίσματα ακούγονται από τον Έβρο έως την Κρήτη. Τα συνθήματα που κυριαρχούν είναι κυρίως συνθήματα ποδοσφαιρικής γηπεδικής αρένας. Ο πιο έξυπνος λαός του κόσμου κέρδισε ακόμα μια φορά στον παγκόσμιο οικονομικό πόλεμο τους προκατειλημμένους σε βάρος της Ελλάδος κακούς Ευρωπαίους. Οι καφετέριες γεμίζουν, τα μπουζούκια δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τους θαμώνες τους και γενικότερα επικρατεί μια ατμόσφαιρα καλύτερη και από την ατμόσφαιρα του 2004 όταν η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου κατακτούσε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στα γήπεδα της Πορτογαλίας.

Εγώ λοιπόν επειδή είμαι αισιόδοξος πιστεύω πως όλη η παραπάνω ιστορία έχει πιθανότητες να πραγματοποιηθεί. Άρα λοιπόν μετά από μια τραγωδία 5 ετών οι Έλληνες ενωμένοι και χωρίς την Τρόικα και τους μοχθηρούς ξένους θα έχουν πάρει το μάθημα τους και τα κακώς κείμενα του παρελθόντος δεν θα τα επαναλάβουν. Κάνεις δεν θα προσπαθήσει να κλέψει το δημόσιο είτε μέσω της μη παροχής αποδείξεων, είτε με τις γνωστές απατεωνιές του σύγχρονου Έλληνα. Το χρέος θα κυμαίνεται σε λογικά επίπεδα και τα καλοκαίρια στα νησιά στις ταβέρνες οι τιμές θα είναι ίδιες για Έλληνες και ξένους.

Όλα αυτά όμως δεν πρόκειται ποτέ να γίνουν γιατί ο ίδιος ο Έλληνας δεν θέλει να γίνουν. Όσο ο Έλληνας διακατέχετε από την ιστορία του παρελθόντος και από την ιδέα της ανωτερότητας έναντι των υπολοίπων Ευρωπαίων, τόσο ο λαός μας θα βυθίζεται σε μια κινούμενη άμμο όπου, οι ίδιοι οι Έλληνες επέλεξαν να βρεθούν εκεί. Ο Έλληνας θέλει να έχει μόνο δικαιώματα και όχι υποχρεώσεις, θέλει να παίρνει και όχι να δίνει. Θέλει να ακούει ψεύτικες ελπίδες και όχι την αλήθεια. Όσο ο Έλληνας δεν αλλάζει, τόσο τα δείνα του θα συνεχίζονται. Δε φταίει ούτε ο Γερμανός, ούτε κανείς. Φταίει η έπαρση που υπάρχει στο γενετικό μας κώδικα.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese