Η πρώην επικεφαλής της εταιρείας Hewlett Packard Κάρλι Φιορίνα ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την κούρσα για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος αφού κατέλαβε την έβδομη θέση στην χθεσινή αναμέτρηση στο Νιου Χαμσάιρ.

 

«Αν και αναστέλλω την υποψηφιότητά μου σήμερα, θα συνεχίσω να ταξιδεύω σε ολόκληρη την χώρα για να δώσω μάχη στο όνομα εκείνων των Αμερικανών που αρνούνται να αποδεχθούν ένα status quo που δεν είναι πλέον λειτουργικό για εκείνους» επισήμανε η Φιορίνα σε μία ανακοίνωση.

Ηλικίας 61 ετών η Κάρλι Φιορίνα ήταν η μοναδική γυναίκα που έθεσε υποψηφιότητα στις προκριματικές των Ρεπουμπλικανών και είναι η ένατη κατά σειρά που εγκαταλείπει την κούρσα για τον Λευκό Οίκο από τον Σεπτέμβριο.

Συγκέντρωσε μόλις 4,1% των ψήφων χθες στις προκριματικές του Νιου Χαμσάιρ και 1,9% στην Αϊόβα την περασμένη εβδομάδα, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς και τους New York Times και ο κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ Κρις Κριστι αποσύρεται από την προεκλογική μάχη. Κατέλαβε την 6η θέση στο Νιου Χαμσάιρ.

Τρεις υποψήφιοι ανέστειλαν τις εκστρατείες του την προηγούμενη εβδομάδα έπειτα από τις κακές τους επιδόσεις στην Αϊόβα: ο Ραντ Πολ, ο Μάικ Χάκαμπι, ο Ρικ Σαντόρουμ.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese