Ένας 15χρονος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε σήμερα από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών κατά τη διάρκεια ταραχών στην κατεχόμενη νότια Δυτική Όχθη, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Υγείας της Παλαιστίνης.

Ο Όμαρ Τζαουμπρέχ…

 

δέχτηκε πολλές σφαίρες στο στήθος και στο κεφάλι και υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε. Το επεισόδιο αυτό σημειώθηκε στον προσφυγικό καταυλισμό του αλ Αρούμπ, μεταξύ Βηθλεέμ και Χεβρώνας.

Μια εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι στρατιώτες «πυροβόλησαν εναντίον ενός επιτιθέμενου Παλαιστίνιου που εκτόξευε πέτρες σε οχήματα Ισραηλινών πολιτών κοντά στο αλ Αρούμπ». Σύμφωνα με την εκπρόσωπο, οι στρατιώτες «απάντησαν σε μια άμεση απειλή».

Εδώ και περισσότερους από τέσσερις μήνες, στο κύμα βίας στα παλαιστινιακά εδάφη και το Ισραήλ έχουν σκοτωθεί 166 Παλαιστίνιοι, 26 Ισραηλινοί, ένας Αμερικανός, ένας Ερυθραίος και ένας Σουδανός. Οι περισσότεροι από τους Παλαιστίνιους είχαν επιτεθεί με μαχαίρια εναντίον Ισραηλινών.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese