«Μέσα στις αντιλαϊκές συμφωνίες του μνημονίου, είναι και αυτή για το… νερό της χώρας και της Δυτικής Ελλάδος. Οι Γάλλοι εποφθαλμιούν τον υδροφόρο ορίζοντα της Ελλάδας», τόνισε μεταξύ άλλων, στο Patrastimes.gr ο επικεφαλής της ΚΟΕ και πρώην στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, Ρούντι Ρινάλντι.

Η υπόθεση ακουμπάει φυσικά στην Αχαϊα και στη Δυτική Ελλάδα, περιοχές αγροτικές σε μεγάλο μέρος τους, οι οποίες χρησιμοποιούν άφθονο νερό.

Σε μία τέτοια περίπτωση το αγαθό αυτό θα αποτελεί φυσικά είδος πολυτελείας, ενώ θα χαθεί και ο κοινωνικός ρόλος την δημοτικών επιχειρήσεων.

Σε όλα τα παραπάνω εντάσσονται και τα φράγματα της περιφέρειας, όπως για παράδειγμα αυτό του Πείρου Παραπείρου, με το νερό να ιδιωτικοποιείται και με χρήματα πλέον των πολιτών να χρησιμοποιείται ακόμη και για το πότισμα των καλλιεργειών.

«Η χώρα μας βρίσκεται σε μία τανάλια, ενώ προσπαθούν συν τοις άλλοις να την εγκλωβίσουν ακόμη και με το Προσφυγικό. Η κυβέρνηση βρίσκεται δέσμια των προεκλογικών εξαγγελιών που δεν υλοποιεί», υποστήριξε ο κ. Ρινάλτι.

Σημειώνουμε πως, ο επικεφαλής της ΚΟΕ θα βρίσκεται σήμερα το απόγευμα στην Πάτρα, ομιλητής σε εκδήλωση του «Δρόμου της Αριστεράς», στην οδό Ιωάννου Βλάχου.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese