«Η Νέα Δημοκρατία δίνει την ύστατη μάχη της για λογαριασμό της διαπλοκής», τονίζει η κυβέρνηση σε απάντησή της προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπογραμμίζοντας πως «είτε το θέλουν είτε όχι, το καθεστώς αυτό…

 

τελειώνει», «ο τόπος γυρίζει, επιτέλους, σελίδα».

Ειδικότερα στην απάντηση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού με την οποία ασκείται δριμεία κριτική προς την ΝΔ, αναφέρεται ότι η ΝΔ:

«- Δίνει αυτή τη μάχη παριστάνοντας τον υπερασπιστή των αγροτικών συμφερόντων και υποκινώντας την αδιαλλαξία των πιο ακραίων στοιχείων.

– Δίνει αυτή τη μάχη παριστάνοντας τον φίλο της μεσαίας τάξης και των επαγγελματιών και κρύβοντας, όσο τουλάχιστον μπορεί, τον αληθινό θατσερικό της εαυτό.

– Δίνει αυτή τη μάχη ελπίζοντας να αποβεί η μάχη της διαπραγμάτευσης εις βάρος της κυβέρνησης και ολόκληρου του ελληνικού λαού».

Σημειώνεται, επιπλέον, ότι «στον πυρήνα αυτής της πολιτικής βρίσκεται η απεγνωσμένη προσπάθειά τους, να κρατηθεί όρθιο το αμαρτωλό καθεστώς της ανομίας και των διαπλεκόμενων συμφερόντων στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο».English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese