Τους τομείς ειδικότερου ελληνικού ενδιαφέροντος συμμετοχής σε προγράμματα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας (ΕΟΑ), όπου η χώρα μας διαθέτει καταρτισμένο προσωπικό, ικανή εμπειρία και κατάλληλες υποδομές, παρουσίασε…

 

ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στον εκτελεστικό διευθυντή του ΕΟΑ Jorge Domecq, κατά τη διάρκεια της μεταξύ τους συνάντηση στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Καμμένος κάλεσε τον Οργανισμό να αποστείλει εντός των προσεχών ημερών κλιμάκιό του στην Ελλάδα προκειμένου να προωθηθεί συνεργασία σε προγράμματα κοινού ενδιαφέροντος.

Επίσης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας σε επίπεδο μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την πρόσβασή τους στις αλυσίδες εφοδιασμού.

Ο κ. Domecq ανέδειξε τη συμμετοχή και τον ενεργό ρόλο της Ελλάδας σε πολλά προγράμματα του Οργανισμού, ιδιαίτερα σε ναυτικές πρωτοβουλίες, ενέργεια-περιβάλλον και εκπαίδευση σε αερομεταφορές.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese