Σε θετικό κλίμα και με διάθεση συνεργασίας διεξήχθη στην Άρτα συνάντηση του προεδρείου της Ένωσης Τουριστικών Επιχειρήσεων και Συναφών Επαγγελμάτων Τζουμέρκων με την κυβερνητική εκπρόσωπο και αρχηγό της μείζονος…

 

αντιπολίτευσης στη Περιφέρεια Ηπείρου, Όλγα Γεροβασίλη.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, οι εκπρόσωποι των επαγγελματιών υπέβαλαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους, ζητώντας να αντιμετωπιστούν χρόνια προβλήματα, κυρίως σε επίπεδο υποδομών, που δυσκολεύουν την καθημερινότητα των κατοίκων στα Τζουμέρκα και αποτελούν τροχοπέδη για την ανάπτυξη της περιοχής.

Συγκεκριμένα, επεσήμαναν στην κ. Γεροβασίλη την ανάγκη να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για τη βελτίωση της 2ης επαρχιακής οδού Πηγάδια-Άγναντα-Πράμαντα, ως συνέχεια της προωθούμενης σύνδεσης με την Ιόνια Οδό από τον κόμβο Τερόβου.

Επίσης, έκαναν λόγο «για αισθητή καθυστέρηση που παρατηρείται στις απαιτούμενες εργασίες για την αναστήλωση του ιστορικού γεφυριού της Πλάκας, υπενθυμίζοντας, μάλιστα, στην κυβερνητική εκπρόσωπο τη ρητή δέσμευση που είχε αναλάβει γι» αυτό το θέμα ο πρωθυπουργός.

Ένα άλλο ζήτημα που απασχόλησε τη συζήτηση ήταν η προοπτική καλύτερης οδικής επικοινωνίας των Βορείων και Κεντρικών Τζουμέρκων.

Τέλος, οι εκπρόσωποι των επαγγελματιών ζήτησαν τη συμβολή της κυβέρνησης για την τουριστική προβολή των Τζουμέρκων στο εξωτερικό.

Η κ. Γεροβασίλη διαβεβαίωσε ότι τα αιτήματα θα εξεταστούν με θετική διάθεση και πως η ίδια θα συμβάλει προς αυτήν την κατεύθυνση.

Το επόμενο διάστημα, το προεδρείο της Ένωσης Επαγγελματιών θα επιδιώξει σειρά επαφών με υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη των αρμόδιων υπουργείων.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese