Την ευρωπαϊκή του ουτοπία παρουσίασε χτες στο Βερολίνο ο Γιάνης Βαρουφάκης, όπως σχολιάζει…
ο διεθνής Τύπος για την πρωτοβουλία του πρώην υπουργού Οικονομικών και «εκκεντρικού Μαρξιστή» να ιδρύσει το «πανευρωπαϊκό κίνημα “Diem 25″».

«Δώδεκα ευρώ για την διάσωση της Ευρώπης», είναι ο τίλος του γερμανικού περιοδικού “Spiegel” που αναφέρεται στην τιμή του εισιτηρίου για να παρακολουθήσει κανείς την ομιλία του Γ. Βαρουφάκη στο θέατρο Volksbühne του Βερολίνου.

Le Figaro: Ο Βαρουφάκης προωθεί την ευρωπαϊκή του ουτοπία
Στο Βερολίνο ο Βαρουφάκης προωθεί την ευρωπαϊκή του ουτοπία, γράφει η γαλλική εφημερίδα “Le Figaro” σχολιάζοντας την χθεσινή παρουσίαση του πανευρωπαϊκού κινήματος “Diem25” από τον πρώην υπουργό Οικονομικών. «Για τoν πρώην Έλληνα υπουργό Οικονομικών, ο οποίος ήταν πέρυσι ο ηττημένος στο bras de fer “ενάντια στη λιτότητα”, αυτό που κάνει είναι μία μικρή πρόκληση αλλά και μία πράξη διαύγειας. “Τίποτα δεν θα αλλάξει στην Ευρώπη χωρίς τη Γερμανία,” επεσήμανε ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας», γράφει η Figaro και σχολιάζει επίσης ότι ο Έλληνας οικονομολόγος ήταν ο μόνος που έσπευσε να πλέξει το εγκώμιο της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ, για την πολιτική των ανοικτών θυρών στο προσφυγικό.

Spiegel: 12 ευρώ για την διάσωση της Ευρώπης
«Βαρουφάκης στο Βερολίνο: 12 ευρώ το εισιτήριο για την διάσωση της Ευρώπης, το μειωμένο 8 ευρώ», γράφει το γερμανικό περιοδικό Spiegel επιλέγοντας στον τίτλο του να σχολιάσει την τιμή του εισιτήριου για να παρακολουθήσει κανείς τη χθεσινή παρουσίαση του πανευρωπαϊκού κινήματος “Diem 25 ” από τον πρώην υπουργό Οικονομικών.
«O Γιάνης Βαρουφάκης προωθεί το δικό του κίνημα και το παίζει λίγο ποπ σταρ. Δεν θέλει τίποτα λιγότερο από το να σώσει την Ευρώπη από την καταστροφή», σχολιάζει το γερμανικό περιοδικό. «Ο Βαρουφάκης εισέρχεται στο φωτισμένο στάδιο με το να κοινό να χειροκροτεί φορώντας όπως πάντα το πλατύ χαμόγελό του. “Καλησπέρα Volksbühne”, λέει στα γερμανικά και προσθέτει: “Καλησπέρα Βερολίνο, καλησπέρα Ευρώπη”. Ο Βαρουφάκης ήρθε για να σώσει την Ευρωπαϊκή Ένωση», επισημαίνει το εβδομαδιαίο περιοδικό.

Deutsche Welle: O εκκεντρικός Μαρξιστής τα βάζει με τους κοντόφθαλμους πολιτικούς
O εκκεντρικός Μαρξιστής τα βάζει με τους κοντόφθαλμους πολιτικούς, αναφέρει η Deutsche Welle σχολιάζοντας την χθεσινή ομιλία του Γιάνη Βαρουφάκη στο Βερολίνο. «Στο Volksbühne, ένα από τα μεγαλύτερα θέατρα του Βερολίνου, με μακρά παράδοση σε δρώμενα της ριζοσπαστικής Αριστεράς, τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν. Ο Βαρουφάκης, ο οποίος αυτοαποκαλείται “εκκεντρικός Μαρξιστής”, δήλωσε χτες στο κοινό του ότι είναι υποχρέωσή του να αναλάβει την δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού κινήματος, διαφορετικά η Ε.Ε θα αποσυντεθεί. Η ανακοίνωση της δημιουργίας ενός νέου πανευρωπαϊκού κινήματος από τον Γιάνη Βαρουφάκη βρέθηκε στο στόχαστρο επικριτικών σχολίων. Σε ανοιχτή επιστολή του στην ιστοσελίδα του ο Σβεν Γκίκολντ, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου των Πρασίνων, χαρακτήρισε τα σχόλια του ως “ασεβή και λαϊκίστικα”», γράφει η DW.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese