Οι αγρότες που κρατούν κλειστά τα Τέμπη διαχωρίζουν τη θέση από τους συναδέλφους τους, που ετοιμάζονται για κάθοδο στην Αθήνα με τα τρακτέρ τους…

Συνεχίζεται ο επ΄ αόριστον αποκλεισμός των Τεμπών από τους αγρότες του εκεί μπλόκου οι οποίοι είναι σε διαδικασία συλλογής υπογραφών και από άλλα μπλόκα επί του κειμένου που συνέταξαν μαζί με το μπλόκο των Μικροθηβών και περιλαμβάνει, όπως υποστηρίζουν, τεκμηριωμένες προτάσεις για το ασφαλιστικό, το φορολογικό και το κόστος παραγωγής. Ήδη έχουν συνυπογράψει το συγκεκριμένο κείμενο πάνω από 20 μπλόκα και αναμένεται να αποσταλεί προς τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα αλλά και προς την Βουλή και στους αρχηγούς των λοιπών κομμάτων.

Οι αγρότες των Τεμπών έχουν ήδη δηλώσει ανοιχτοί σε διάλογο στη βάση και των προτάσεων που έχουν διατυπώσει και περιμένουν κάλεσμα του πρωθυπουργού προκειμένου να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που τους απασχολούν. Αντίθετα από τους αγρότες της Νίκαιας, εκείνοι των Τεμπών έχουν αποφασίσει να μην κατεβάσουν τα τρακτέρ τους στην Αθήνα.

“Είναι μια επιλογή χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είμαστε χωρισμένοι ή διασπασμένοι. Θεωρήσαμε ότι τα τρακτέρ είναι αυτή τη στιγμή στο δρόμο στο μπλόκο των Τεμπών και οι υπόλοιποι συνάδελφοι που είναι στα υπόλοιπα μπλόκα και πιστεύουμε ότι ο αγώνας από εκεί πρέπει να γίνει, σκληραίνοντας τα μέτρα με επ’ αόριστον κλείσιμο. Την Παρασκευή που γίνεται το συλλαλητήριο στην Αθήνα, οι περισσότερες υπηρεσίες είναι κλειστές, στη Βουλή θα επικρατεί ησυχία, οπότε ποιον να εμποδίσουμε εκεί στο Σύνταγμα;”, δήλωσε στο Mega ο Φάνης Τραγάκης, μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου των Τεμπών.
ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese