Προτάσεις για την επιλογή χώρων μέσα στο δήμο Θέρμης οι οποίοι θα… χρησιμοποιηθούν για τη φιλοξενία προσφύγων έχει υποδείξει στην κυβέρνηση ο δήμαρχος Θέρμης Θόδωρος Παπαδόπουλος. Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε στο radio1d.gr και στην εκπομπή των Ανδρέα Σταματόπουλο, Σάκη Αποστολάκη και Δέσποινας Κρητικού, ο κ Παπαδόπουλος υποστήριξε ότι εδώ και μήνες έχει στείλει φάκελο με προτάσεις με τις οποίες υποδεικνύει στρατόπεδα και εκτάσεις στην περιοχή του δήμου του, κατάλληλα για να φιλοξενηθούν οι πρόσφυγες.

Ο δήμαρχος Θέρμης, μιλώντας στο radio1d.gr και στην εκπομπή των Ανδρέα Σταματόπουλο, Σάκη Αποστολάκη και Δέσποινας Κρητικού δήλωσε κάθετα αντίθετος στην πρόταση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη για τη δημιουργία χώρου υποδοχής προσφύγων στην περιοχή των Λουτρών Θέρμης, .

«Ο Μπουτάρης μιλά για χώρους, στους οποίους δεν είναι δυνατόν να γίνει κάτι τέτοιο, γιατί η έκταση μέσα στα λουτρά έχει νηπιαγωγείο και δίπλα ακριβώς παιδικό σταθμό […] έχω μιλήσει με τον κ. Μουζάλα και έχουμε δώσει προτάσεις», ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος μιλώντας στον Focus Fm, συμπληρώνοντας πως έχει προτείνει δύο χώρους, και συγκεκριμένα δύο από τα τρία στρατόπεδα της περιοχής» τόνισε ο κ Παπαδόπουλος . Ο δήμαρχος Θέρμης κάλεσε το υπουργείο σε διάλογο προκειμένου να αξιοποιηθούν οι προτάσεις αυτές, υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος και οι πολίτες του δήμου Θέρμης αντιλαμβάνονται το τεράστιο θέμα του προσφυγικού και δίνουν λύσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese