Ο συντονιστής των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών Τζέιμς Κλάπερ θεωρεί πιθανή την επάνοδο κάποιου είδους "Ψυχρού Πολέμου" μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας, η οποία είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τη θέση της ως…

 

μεγάλη παγκόσμια δύναμη.

"Πολλές επιθετικές ενέργειες" εκ μέρους των Ρώσων με στόχο να υπερασπιστούν "το καθεστώς της μεγάλης παγκόσμιας δύναμης" μπορεί να συνεχιστούν και "θα μπορούσαμε και πάλι να βρεθούμε σε μια κατάσταση παρόμοια με εκείνη του Ψυχρού Πολέμου", είπε ο Κλάπερ μιλώντας σε δύο Επιτροπές της Γερουσίας.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι ζήτησε για άλλη μια φορά από τη Ρωσία "την άμεση κατάπαυση του πυρός" στη Συρία.

"Αυτό που κάνει η Ρωσία στο Χαλέπι και στην περιοχή καθιστά πολύ δυσκολότερη την κατάσταση ώστε να μπορέσουμε να καθίσουμε στο τραπέζι (των διαπραγματεύσεων) και να κάνουμε μια σοβαρή συζήτηση" είπε ο Κέρι υποδεχόμενος στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Σάμεχ Σούκρι.

Ο Κέρι ζητά σχεδόν καθημερινά, εδώ και μία εβδομάδα, να σταματήσουν οι ρωσικοί βομβαρδισμοί που σκοτώνουν "μεγάλο αριθμό γυναικών και παιδιών".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese