Ο τούρκος γενικός διευθυντής για θέματα μετανάστευσης, Αττίλα Τόρος, έρχεται στην Αθήνα την Πέμπτη. Η επίσκεψη ανακοινώθηκε από τον τούρκο πρωθυπουργό, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που έδωσε χθες με…

 

την Άνγκελα Μέρκελ. Ο κ. Tόρος σύμφωνα με τουρκικές πηγές, πρόκειται να έχει συναντήσεις με τους ομολόγους του στο ελληνικό υπουργείο Εσωτερικών, σχετικά με την αποτελεσματική εφαρμογή διμερούς ελληνοτουρκικού πρωτοκόλλου επανεισδοχής.

Ας σημειωθεί, ότι σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η συνάντηση αυτή γίνεται 10 μέρες μετά τη δεύτερη συνάντηση της Κοινής Ελληνοτουρκικής Ομάδας Εργασίας σχετικά με το μεταναστευτικό, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την 1η Φεβρουαρίου.

Άγνοια δηλώνει η τουρκική πρεσβεία για τις απελάσεις 9 Τούρκων

Στο μεταξύ, και σύμφωνα με τις ίδιες τουρκικές πηγές, η τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα δεν είχε λάβει καμία πληροφόρηση από την ελληνική αστυνομία σχετικά με τους 9 Τούρκους, που το ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε ότι απελάθηκαν στις 29 του περασμένου Ιανουαρίου. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι τουρκικές αποστολές στην Ελλάδα αντιδρούν έγκαιρα σε αιτήματα των ελληνικών αρχών, και η τουρκική πρεσβεία είναι προσβάσιμη συνεχώς από τις ελληνικές αρχές.

Σύμφωνα με την είδηση αυτή, 9 Τούρκοι απελάθηκαν από τη Μυτιλήνη στις 28 Ιανουαρίου. Στο σύνολο τους είχαν συλληφθεί σε ελληνικό έδαφος ή στα ελληνικά χωρικά ύδατα, εμπλεκόμενοι σε διαφορετική ο καθένας υπόθεση διακίνησης παράνομων μεταναστών. Στο δικαστήριο όμως τελικά δεν αποδείχθηκαν οι κατηγορίες και καταδικάσθηκαν μόνο για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα.

Έτσι παρέμειναν στα κρατητήρια της αστυνομικής διεύθυνσης Λέσβου επί μακρόν. Τελικά εφαρμόσθηκε η διοικητική απέλαση τους. Οι αστυνομικές αρχές τους μετέφεραν στο λιμάνι και τους επιβίβασαν στο πλοίο της γραμμής Μυτιλήνη-Αϊβαλή στέλνοντας τους στην Τουρκία.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese