Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και θαύμα. Οι ανθρώπινες αντοχές, ωστόσο… μπορούν να εκπλήξουν με τα όριά τους. Ένας Ινδός στρατιώτης εντοπίστηκε ζωντανός και διασώθηκε, ενώ ήταν θαμμένος από χιονοστιβάδα για έξι ολόκληρες ημέρες στην πλαγιά της κορυφής, Siachen Glacier, στα σύνορα της Ινδίας και του Πακιστάν.

Ο Ινδός στρατιώτης όχι μόνο επέζησε από την πτώση της χιονοστιβάδας, αλλά κατάφερε να επιβιώσει για έξι ολόκληρες ημέρες, μέσα σε περιβάλλον απόλυτου παγετού, δίχως τροφή. Οι άλλοι εννιά σύντροφοί του που επίσης καταπλακώθηκαν από τη χιονοστιβάδα δεν κατάφεραν να επιβιώσουν.

Ο άνθρωπος που επέδειξε τόσο μεγάλες αντοχές σε ένα απολύτως εχθρικό περιβάλλον, ονομάζεται Lance Naik Hanamanthappa και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο. Όπως δήλωσαν οι επιτελείς, το ιατρικό προσωπικό καταβάλει προσπάθεια να επαναφέρει βασικές λειτουργίες του στρατιώτη, ο οποίος έχει υποστεί σοβαρότατα κρυοπαγήματα. «Ελπίζουμε να συνεχιστούν τα θαύματα», δήλωσε χαρακτηριστικά ένας εκ των υπευθύνων.

Οι Ινδοί στρατιώτες περιπολούσαν στα 5.900 μέτρα υψόμετρο, όταν καταπλακώθηκαν από τη φονική χιονοστιβάδα. Ο Ινδός στρατιώτης κατάφερε να επιβιώσει στους μείον 60 βαθμούς Κελσίου. Από το 1984, περισσότεροι από 8.000 στρατιώτες έχουν χάσει τη ζωή τους περιπολώντας τα ορεινά σύνορα μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν και από τις δύο χώρες, σχεδόν όλοι από χιονοστιβάδες, κρυοπαγήματα, κρυολογήματα και ανακοπή καρδιάς από το κρύο.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese