Τρομακτικό το σκηνικό που έζησαν οι κάτοικοι της… συνοικίας Κηπάκι Σαραγίων Τρικάλων, όπως το περιέγραψαν στο trikalaola.gr

Περίπου στις 8:00 το βράδυ, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, έπιασε φωτιά ο χώρος διαμονής και αποθηκευτικός χώρος του αμαξοστασίου του δήμου Τρικκαίων. Ακολούθησε μία μεγάλη έκρηξη φιάλης υγραερίου, με αποτέλεσμα να σπάσουν όλα τα τζάμια του ευρύτερου χώρου και ακολούθησαν μικροεκρήξεις από μπαταρίες, μπουκάλια και άλλα αντικείμενα.

Τη στιγμή της μεγάλης έκρηξης, είχαν φτάσει στο σημείο ήδη τα πυροσβεστικά οχήματα και οι πυροσβέστες βρισκόταν επί τω έργω της κατάσβεσης. Από τα θραύσματα ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι του και του έγινε συρραφή στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε με το ΕΚΑΒ.

Σχετικά γρήγορα και με τον φόβο νέων εκρήξεων οι άντρες της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Τρικάλων κατέβαλαν με αυτοθυσία μεγάλες προσπάθειες, μέχρι η φωτιά να τεθεί υπό έλεγχο.

Σημειωτέο πως τη στιγμή της εκδήλωσης της φωτιάς, δεν υπήρχε άτομο στο χώρο, εκτός από τον νυχτοφύλακα που ήταν μπροστά στην είσοδο και ήταν αυτός που ειδοποίησε την πυροσβεστική.

Στην κάμερα του trikalaola.gr που κατέγραψε πολλά αποκλειστικά πλάνα από τον χώρο, μίλησε για το συμβάν ο Διοικητής της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Τρικάλων κ.Γιώργος Παπαπολύκαρπος, ενώ δηλώσεις στην κάμερα για δικούς τους λόγους, δεν θέλησαν να κάνουν ο δήμαρχος κ. Δημήτρης Παπαστεργίου και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Αλέκος Πολυμερόπουλος.

Το δελτίο τύπου του δήμου Τρικκαίων

Ο Δήμος Τρικκαίων ενημερώνει ότι στις 8 μ.μ περίπου το βράδυ της Δευτέρας 8 Φεβρουαρίου 2016 ξέσπασε πυρκαγιά στο συνεργείο του αμαξοστασίου του, στην περιοχή των Σαραγίων. Η πυρκαγιά συνοδεύτηκε από μικροεκρήξεις. Το συμβάν έγινε αμέσως αντιληπτό από τον φύλακα του αμαξοστασίου, ο οποίος ειδοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρικάλων, άνδρες και οχήματα της οποίας έσπευσαν στο σημείο. Επίσης στο σημείο έφτασαν και περιπολικά με προσωπικό της ΑΔ Τρικάλων, αλλά και εργαζόμενοι, στελέχη του Δήμου. Παρών από το πρώτο λεπτό ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, καθώς και αντιδήμαρχοι.

Η κατάσβεση διήρκεσε περίπου μία ώρα. Η πυρκαγιά δεν κατέκαψε σημαντικό υλικό του συνεργείου, παρά μόνο υποδομές. Για το περιστατικό διενεργείται ανάκριση από την Π.Υ. Τρικάλων και μετά το πέρας της, ο Δήμος και οι τρικαλινοί θα ενημερωθούν για τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς.
Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της ανάκρισης γίνεται επεξεργασία και του υλικού που έχουν καταγράψει οι κάμερες ασφαλείας που πριν λίγο διάστημα τοποθετήθηκαν στο αμαξοστάσιο.
Ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου δήλωσε: «Πρόκειται για το δεύτερο παρόμοιο δυσάρεστο περιστατικό στο αμαξοστάσιο. Το συμβάν βρίσκει τον Δήμο μας σε μια δύσκολη κατάσταση. Όμως, με τους πρώτους ελέγχους που κάναμε, διαπιστώσαμε ότι δεν έχει καταστραφεί υλικό χρήσιμο για την πόλη μας και τα χωριά. Όσες βλάβες έγιναν, θα αποκατασταθούν άμεσα, από την Τρίτη κιόλας. Διαβεβαιώνω ότι δεν υπάρχει καμία συνέπεια στην υπηρεσία καθαριότητας και η αποκομιδή των απορριμμάτων θα συνεχιστεί κανονικά για όλους τους τρικαλινούς. Και αυτή τη δυσκολία θα την ξεπεράσουμε με σκληρή δουλειά. Μόνη μας μέριμνα, η ομαλή λειτουργία του Δήμου μας. Ευχαριστώ εκ μέρους των τρικαλινών, τον διοικητή και τους άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρικάλων για την άμεση επέμβασή τους και την εξαιρετική επαγγελματική τους συνείδηση.
Επίσης ευχαριστώ όλους, όσοι συνέβαλαν στη μείωση των κινδύνων της πυρκαγιάς και στην κατάσβεσή της, τους εργαζόμενους του Δήμου, τον Διοικητή και τους αστυνομικούς της Α.Δ. Τρικάλων, τους αντιδημάρχους.

Από το γραφείο ΤύπουEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese