Σε μείωση των εισοδημάτων…
μηχανικών, δικηγόρων και γιατρών οδηγεί τελικά και η νέα πρόταση Κατρούγκαλου, η οποία προβλέπει μεταβατική περίοδο τριών ετών για την εφαρμογή των νέων εισφορών.

Συγκεκριμένα όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου μετά την αφαίρεση των μηνιαίων εισφορών και της μηνιαίας παρακράτησης φόρου,  η μείωση στο εισόδημα ξεκινά από 2,72% και φτάνει έως και το 34,11%.

Ο υπουργός Εργασίας από την πλευρά του υποστήριξε τη Δευτέρα ότι το 66% των επιστημόνων θα δουν αύξηση των εισοδημάτων τους.

Η νέα πρόταση Κατρούγκαλου προβλέπει ότι:

– Το μέγιστο ύψος ετήσιου ατομικού εισοδήματος που εφαρμόζεται η έκπτωση είναι τα 55.000 ευρώ με αντίστοιχο ποσοστό έκπτωσης 5%.

– Τα ποσοστά έκπτωσης παραμένουν σταθερά για την περίοδο από το 2017 έως και το 2019.

– Οι συντάξιμες αποδοχές υπολογίζονται, με αναγωγή των εισφορών που καταβλήθηκαν σε συντάξιμες αποδοχές, σύμφωνα με τα ασφάλιστρα προ της έκπτωσης

– Η μείωση ξεκινά να εφαρμόζεται για ετήσιο ατομικό εισόδημα άνω των 7.033 ευρώ. Η πρώτη κλίμακα εισοδήματος διαμορφώνεται από 7.033 έως 10.000 ευρώ. Για τα ετήσια ατομικά εισοδήματα που εμπίπτουν στην κλίμακα αυτή, εφαρμόζεται μείωση των εισφορών κατά 50%.

– Για κάθε 1.000 ευρώ αύξησης του ετήσιου ατομικού εισοδήματος διαμορφώνεται η επόμενη κλίμακα εισοδήματος και μειώνεται αντιστοίχως το ποσοστό έκπτωσης των εισφορών κατά 1 ποσοστιαία μονάδαEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese