Οι μυστικές υπηρεσίες των χωρών της Δύσης είχαν σημαντικές ενδείξεις…
για επικείμενα τρομοκρατικά χτυπήματα από τους τζιχαντιστές πριν από τις επιθέσεις στο Παρίσι, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε στο CNN υψηλόβαθμο στέλεχος αντιτρομοκρατικής ευρωπαϊκής υπηρεσίας.

Όπως ανέφερε, οι υπηρεσίες γνώριζαν για το πέρασμα περισσότερων από 60 μαχητών του ISIS στο έδαφος της Ευρώπης και οι οποίοι προετοίμαζαν χτυπήματα σε πέντε ευρωπαϊκές πόλεις. Ανάμεσα σε αυτές ήταν το Παρίσι, το Λονδίνο, το Βερολίνο και μεγάλη πόλη του Βελγίου, σύμφωνα με την πηγή.

Όπως είπε στο CNN η συγκεκριμένη πηγή, πρόσωπο κλειδί στο συντονισμό των υποθέσεων ήταν ο Abu Mohammed al-Adnani, επικεφαλής των επιχειρήσεων του ISIS στο εξωτερικό.

Οι αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες της Δύσης φοβούνται ότι το Ισλαμικό Κράτος θα προχωρήσει σε πιο «φιλόδοξες επιθέσεις». Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο CNN ο Alain Winants, πρώην επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών του Βελγίου, «πολλές μυστικές υπηρεσίες φοβούνται ότι μπορούν να υπάρξουν παρόμοιες επιθέσεις με αυτή στο Παρίσι, αλλά αυτήν τη φορά ταυτόχρονα, από πολλές ομάδες σε διαφορετικές χώρες».English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese