Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Η προπαγανδιστική προσπάθεια των τελευταίων ημερών εστιάζει στην…
απονενοημένη απόπειρα να επιβληθεί η άποψη ότι ο λαός δεν διαδηλώνει εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και της κοροϊδίας, αλλά εναντίον της τρόικας και της λιτότητας.

Όπως λένε ξανά και ξανά, ο λαός έχει κουραστεί από πέντε χρόνια «μαυρίλας και μιζέριας» και αυτό (το είπε και ο κ. Κατρούγκαλος μεταξύ γραβατών και μαντηλακίων) το εισπράττει τώρα η «πρώτη φορά αριστερά».

Παράλληλα, συνεχίζονται και τα «βαφτίσια»:

Έτσι:

Η 5η αξιολόγηση βαφτίστηκε 1η αξιολόγηση (και συνεχίζεται κανονικά και ακόμη πιο σκληρά).

Το 3ο Μνημόνιο βαφτίστηκε «ένταξη της δημοσιονομικής προσαρμογής σε προοδευτική στρατηγική».

Οι αποκρατικοποιήσεις βαφτίστηκαν «μεγιστοποίηση δημοσίου συμφέροντος και κοινωνικού οφέλους».

Η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος βαφτίστηκε «ρήτρα βιωσιμότητας». (Επ’ αυτού μάλιστα στη συνέντευξή του στον Αντέννα στις 5 Φεβρουαρίου, έκανε και… νέα βαφτίσια. Είπε ότι θα δώσει συντάξεις με… ρήτρα ανάπτυξης).

Ερωτηθείς μάλιστα για την 13η σύνταξη που υπόσχονταν, ο κ. Κατρούγκαλος έδωσε την εξήγησή του:

«Το λέγαμε. Γιατί τα λέγαμε αυτά; Γιατί ελπίζαμε να προκαλέσουμε ένα σοκ ζήτησης στην ελληνική κοινωνία αυξάνοντας την εισπρακτική δύναμη. Αυτό ελπίζαμε ότι θα το πετυχαίναμε. Η στρατηγική που ακολουθήθηκε δεν απέδωσε καθώς η διαπραγμάτευση με τους εταίρους δεν πήγε όπως περιμέναμε. Τον Ιούλιο αναγκαστήκαμε να κάνουμε έναν επώδυνο συμβιβασμό. Μας έδωσε την δυνατότητα να κυβερνήσουμε ξανά γιατί ο λαός είχε την ελπίδα ότι θα κάνουμε αυτό που κάνουμε»!

Η περικοπή συντάξεων βαφτίστηκε (πάλι από τον κ. Κατρούγκαλο)έχει βαφτιστεί «ταξική μεροληψία υπέρ των αδυνάμων»!

Και τελικά, στο τελετουργικό των βαφτισιών έβαλε την πινελιά του και ο κ. Σκουρλέτης, που μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha στις 5 Φεβρουαρίου, βάφτισε τις διαδηλώσεις του λαού… σκεπτικισμό και ανοχή!

Να τους ζήσουν οι καινούργιοι… νεοφώτιστοι της προπαγάνδας των βαφτισιών!English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese