Με…κρεμάστρες θα γεμίσει το Ηράκλειο το επόμενο διάστημα, προκειμένου… εκεί όσοι επιθυμούν να τοποθετούν συσκευασμένο φαγητό για τους φτωχούς συμπολίτες μας!

Πρόκειται για μια ακόμη σπουδαία πρωτοβουλία την οποία ξεκινάει μια ομάδα Ηρακλειωτών, βλέποντας την ανάγκη που έχει μια μεγάλη μερίδα πολιτών. Η κίνηση αυτή αποτελεί μια ακόμη απόδειξη ότι η ιδιωτική πρωτοβουλία είναι εκείνη που δίνει λύσεις. Η κοινωνία αποδεικνύει πως έχει τα αντανακλαστικά για να στηρίξει τους αδύναμους. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως η προσπάθεια αυτή ολοένα και μεγαλώνει, αφού καθημερινά την αγκαλιάζει περισσότερος κόσμος!

«Ξεκίνησε και στο Ηράκλειο Κρήτης η προσπάθεια να (υπο)στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη… Πλέον οργανωνόμαστε, προμηθευόμαστε τα πρώτα μας υλικά (ξύλα χρώματα & γαντζάκια) και φτιάχνουμε τις κρεμάστρες μας.

Σε μερικές ημέρες θα είμαστε έτοιμοι να «μεταμορφώσουμε» τους πρώτους τοίχους απο απλούς,σε … «Τοίχους Καλοσύνης». Πώς; απλά τοποθετώντας στον τοίχο μια «Κρεμάστρα Καλοσύνης». Σε αυτήν την προσπάθεια αλληλεγγύης είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ! Καλή μας αρχή λοιπόν», επισημαίνουν τα μέλη της πρωτοβουλίας αυτής μέσα από την ομαδα που δημιούργησαν στο facebook.

Ενώ στη σελίδα που έχουν επίσης κατασκευάσει αναφέρουν το σκοπό του «Τοίχου της Καλοσύνης»

«Πολλοί θα έχετε παρατηρήσει κατά καιρούς ότι στην άκρη κάποιων κάδων σκουπιδιών είναι κρεμασμένες σακούλες που γράφουν απ έξω “καθαρό φαγητό”. Αυτές τις σακούλες τις βάζουν συνάνθρωποι μας που τους περισσεύει λίγο φαγητό και τις παίρνουν κάποιοι άλλοι που το έχουν ανάγκη.

Βασικός στόχος της ομάδας μας είναι να “φύγουν” οι σακούλες (καθαρό φαγητό) από τους κάδους σκουπιδιών και να τοποθετουνται σε ένα πιο ασφαλές και αξιοπρεπές μέρος (κρεμάστρες) . Βασική επιδίωξη μας είναι επίσης, να ευαισθητοποιηθουν οι περιοικοι-γείτονες ώστε να στηρίξουν και να συνδράμουν περισσότερο.

Έτσι η ομάδα μας ξεκίνησε να τοποθετεί κρεμάστρες σε διάφορους τοίχους της πολης μας , αρχικά στις γειτονίες των ενεργών μελών της με στόχο να διαδοθεί η ιδέα και στο άμεσο μέλλον να τοποθετηθούν κρεμάστρες για “καθαρό φαγητό” σε κάθε γωνιά της πόλης και γιατί όχι και σε…άλλες πόλεις

Η ομάδα του “ΤΟΊΧΟΥ ΤΗΣ ΚΑΛΟΣΥΝΗΣ” χρειάζεται ανθρώπους που να θέλουν να διαθέσουν μόνο λίγα λεπτά από το χρόνο τους (και τίποτε άλλο) ώστε να βοηθήσουμε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. Αν ενδιαφέρεστε να συμμετέχετε, βρείτε ένα τοίχο στη γειτονιά σας και στείλτε ενα μήνυμα στη σελίδα. Θα επικοινωνησουμε μαζί σας και κάποιο μέλος της ομάδας σύντομα θα περάσει και θα κρεμάσει στη γειτονια σας ακόμη μια κρεμάστρα για “καθαρό φαγητό”.

Ακόμη και αν δεν υπάρχει κάποιο σημείο στη γειτονιά σας, μπορείτε να κρεμάσετε μια σακουλιτσα με καθαρό φαγητό σε κάποια άλλη κρεμάστρα και να διαδωσετε την ιδέα σε φίλους σας, σε γείτονες σας, ώστε καμμια κρεμάστρα και κανένας “ΤΟΙΧΟΣ ΤΗΣ ΚΑΛΟΣΥΝΗΣ” να μην μείνει χωρίς “καθαρό φαγητό”.

Ο “ΤΟΙΧΟΣ ΤΗΣ ΚΑΛΟΣΥΝΗΣ” είναι μια αυθόρμητη κίνηση μιας παρέας ανθρώπων της πόλης μας και γεννήθηκε από την ανάγκη μας για αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο.

Σας ευχαριστούμε».

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese