Με τον πιο τραγικό τρόπο γράφτηκε ο επίλογος στην επιχείρηση αναζήτησης του καρδιολόγου και δημοτικού συμβούλου Ιωαννίνων Στέφανου Σκοπούλη, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν από το απόγευμα της Κυριακής στο όρος Γκορίλα, της Παραμυθιάς.

Ο Στέφανος Σκοπούλης συμμετείχε στην εκδρομή που διοργάνωναν από κοινού οι Ορειβατικοί Σύλλογοι Ιωαννίνων και Ηγουμενίτσας στο όρος Χιονίστρα. Ο έμπειρος ορειβάτης εντοπίστηκε νεκρός στην περιοχή Σβάρες, μεταξύ του Ελευθεροχωρίου και της Αγίας Μαύρας.

Η διαδρομή που ακολούθησε ο καρδιολόγος ήταν πολύ δύσκολη. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το κινητό του βρέθηκε σε διαφορετικό σημείο από τη σορό του κάτι που οδηγεί στο συμπέρασμα πως κάτι δεν πήγε καλά και φαίνεται ότι ο γιατρός τραυματίστηκε. Πιθανότατα προσπάθησε να συνεχίσει και τότε ακολούθησε και δεύτερη, μοιραία πτώση στο δύσβατο σημείο.

Στο σημείο βρίσκονται ήδη συγγενικά του πρόσωπα ενώ κινούνται δυνάμεις της πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ που μετείχαν στις έρευνες.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese