Λένε πως ο πνιγμένος πιάνεται από τα μαλλιά του. Κάπως έτσι θα πρέπει να…
σκέφτεται εσχάτως και ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος σε μία περίοδο που έχει απέναντι του σχεδόν όλη την κοινωνία, αναζητά «σανίδα σωτηρίας» σε παλαίμαχους της πολιτικής.

Ο λόγος για τον Φώτη Κουβέλη, ο οποίος είναι άστεγος πολιτικά μετά την αποχώρηση του από την Αγίου Κωνσταντίνου και ψάχνεται να… ξαναμπεί από το παράθυρο στην πολιτική ζωή του τόπου. Ο 67χρονος, πλέον, δικηγόρος έχοντας θητεύσει στη Νεολαία Λαμπράκη, στο ΚΚΕ Εσωτερικού, στον Συνασπισμό που έγινε στη ΣΥΡΙΖΑ και στη ΔΗΜΑΡ που ο ίδιος ίδρυσε αποχωρώντας από την Κουμουνδούρου, μπορεί εν μέρει να θεωρηθεί και ένας από τους βασικούς υπεύθυνους για τις παλινωδίες που βίωσε η Ελλάδα το 2015 και συνεχίζονται το 2016.

Η απόφαση του να μην στηρίξει την επιλογή του Σταύρου Δήμα για την Προεδρία της Δημοκρατίας, σε μία περίοδο που η έξοδος από το Μνημόνιο φάνταζε πιο κοντινή από ποτέ, άνοιξε την… κερκόπορτα της εξουσίας στον Αλέξη Τσίπρα. Το πλήρωσε, βέβαια, ακριβά και ο ίδιος καθώς στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου η ΔΗΜΑΡ καταποντίστηκε συγκεντρώνοντας ένα ποσοστό σαν αυτό του Βασίλη Λεβέντη μερικά χρόνια πίσω (σ.σ. λίγο πιο κάτω από 0,5%).

Περίμενε πως ο σημερινός πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα τον… αντάμειβε με μία θέση στο υπουργικό συμβούλιο, για τη βοήθεια που του έδωσε ώστε να ανέλθει στην εξουσία, ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν έγινε. Βλέπετε, ήταν πανίσχυρος πριν από μερικούς μήνες ο κ. Τσίπρας. Τώρα, όμως, που… έσφιξαν τα γάλατα θυμήθηκε τον κυρ Φώτη -που έχει ιδρύσει και ένα πολιτικό φόρουμ με περίπου 1.000 μέλη, τον δέχτηκε στο Μέγαρο Μαξίμου και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συμπόρευσης.

Τι μπορεί να κερδίσει ο πρωθυπουργός από τον παλαίμαχο πολιτικό; Μάλλον τίποτα. Σε τι μπορεί να ελπίζει ο ιδρυτής της ΔΗΜΑΡ; Ότι θα κολλήσει κάποια τελευταία βουλευτικά ένσημα εάν και όταν γίνουν εκλογές ή ακόμα καλύτερα να βρει μία θέση στο υπουργικό συμβούλιο, εάν ο Αλέξης Τσίπρας κάνει ανασχηματισμό πριν τον προλάβουν οι εξελίξεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese