Το Βατικανό και η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία ανακοίνωσαν την… πρώτη ιστορική συνάντηση ανάμεσα στον Πάπα Φραγκίσκο και τον Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλο, η οποία θα γίνει στις 12 Φεβρουαρίου στο αεροδρόμιο της Αβάνας, στην Κούβα, σε ενδιάμεση στάση που θα πραγματοποιήσει ο Ποντίφικας στο ταξίδι του για το Μεξικό.

Όπως διαβάζουμε στον «Guardian» για την πιο λαμπρή υποδοχή του στο Μεξικό σχεδιάζεται ένα «φωτεινό τείχος» από κινητά τηλέφωνα πιστών που θα ξεκινά από το αεροδρόμιο και θα καταλήγει στο κέντρο της πρωτεύουσας. Ο 79χρονος πλέον Πάπας Φραγκίσκος έχει εκφράσει τη μεγάλη χαρά του για την συγκεκριμένη επίσκεψη. Κατά το δημοσίευμα εκατοντάδες πολίτες θα σπεύσουν για να τον υποδεχτούν στο αεροδρόμιο κατά την άφιξή του.

Μάλιστα, οι πιστοί έχουν σχεδιάσει να σχηματίσουν μια τεράστια ουρά 12 μέτρων.

«Θέλουμε να τον υποδεχτούμε με μεγαλοπρέπεια. Αυτό το ”τείχος” θα είναι προς τιμήν του», δηλώνει ένας άντρας που συμβάλλει στη δράση αυτή.

Για λόγους ασφαλείας δε, έχουν επιλέξει να κρατούν led πυρσούς και όχι κεριά.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese