Το Κέντρο Ελέγχου Πρόληψης Ασθενειών προτείνει τη σωστή…
χρήση προφυλακτικών – Μετά την ανακοίνωση για μετάδοση του ιού μέσω ερωτικης επαφής.Λίγες ημέρες από την ανακοίνωση των αμερικανικών αρχών υγείας του Ντάλας ότι ο επικίνδυνος ιός Ζίκα μπορεί να
μεταδοθεί με τη ερωτικη επαφή, το Κέντρο Ελέγχου Πρόληψης Ασθενειών (CDC) συστήνει αποχή από τον ερωτα.

Οι ειδικοί του CDC τονίζουν, λοιπόν, πως οι άνδρες που έχουν ταξιδέψει στις περιοχές που έχουν πληγεί από τον ιό Ζίκα πρέπει να μην έρχονται σε ερωτική επαφή με τις έγκυες συντρόφους τους κατά τη διάρκεια της κύησης.

Βέβαια, επισημαίνουν πως ο κύριος τρόπος μετάδοσης είναι το τσίμπημα από το κουνούπι, ωστόσο σε μία προσπάθεια να αποτραπεί περαιτέρω μετάδοση καλούν σε αποχή από το ερωτα ή σε σωστή χρήση του προφυλακτικού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα, Παρασκευή, το αρμόδιο κέντρο αναφέρει πως τα στοιχεία για τη σεξουαλική μετάδοση βασίζονται σε τρία κρούσματα.

Το πρώτο είναι πιθανό να σημειώθηκε από σεξουαλική επαφή από άνδρα σε γυναίκα, πριν ο άνδρας εμφανίσει τα πρώτα συμπτώματα. Το δεύτερο είναι εκείνο που καταγράφηκε στο Ντάλας κατά το οποίο ένας άνδρας που είχε ταξιδέψει στη Βενεζουέλα μετέδωσε τον ιό στη σύντροφό του και το τρίτο που εντοπίστηκε στο σπέρμα άνδρα, ο οποίος εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα από δύο ως δέκα εβδομάδες αφότου διαγνώστηκε με τον ιό.

Όσο για τις γυναίκες που δεν κυοφορούν και έχουν ερωτικό σύντροφο που ταξίδεψε ή ζει στις περιοχές που έχουν προσβληθεί από τον ιό Ζίκα, το CDC προτείνει τη χρήση προφυλακτικών ή την πλήρη αποχή από τον ερωτα.
ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese