Με εκλογές απείλησε…
τους δανειστές, μέσω συνέντευξής του σε κυριακάτικη εφημερίδα, ο κυβερνητικός εταίρος του Αλέξη Τσίπρα, Πάνος Καμμένος.

Μιλώντας στη «Real News» ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι «αν υπάρχουν παράλογες απαιτήσεις, που δεν μπορούν να γίνουν δεκτές από τον ελληνικό λαό, ο ελληνικός λαός θα έχει πάλι το λόγο», λέγοντας, παράλληλα, όμως, ότι «η κυβέρνηση έχει λάβει λαϊκή εντολή να κυβερνήσει τη χώρα για τέσσερα χρόνια» και ότι «οι Έλληνες πολίτες ψήφισαν αυτή την κυβέρνηση, γνωρίζοντας την τρίτη συμφωνία που είχε υπογράψει».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ στη συνέντευξή του τόνισε ακόμη ότι θα πρέπει «να πληρώσουν όλοι εκείνοι που σκλάβωσαν την εθνική κυριαρχία της χώρας» και διαβεβαιώνει πως «με τον Αλέξη Τσίπρα θα πάμε μαζί μέχρι να φέρουμε πάλι την Ελλάδα σε ρυθμούς ανάπτυξης, μέχρι να φέρουμε το χαμόγελο στους Έλληνες».

Αλλη η επίσημη γραμμή

Οι σημερινές δηλώσεις του κ. Καμμένου είναι σε εντελώς διαφορετική γραμμή από τα όσα είχε πει χθες η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη, που χθες απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο εκλογών.

«Ενδεχόμενο οικουμενικής ή εκλογών δεν υπάρχει» τόνισε χαρακτηριστικά η κυβερνητική εκπρόσωπος σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Επένδυση, σημειώνοντας ότι «η κυβέρνηση έχει πολύ πρόσφατη εντολή από το εκλογικό σώμα να προχωρήσει στην υλοποίηση της συμφωνίας και παραμένει με επιτυχία εντός των στόχων». Καλεί, δε, για μια ακόμη φορά, να το ξεχάσουν, «αν κάποιοι στο εσωτερικό ευελπιστούν στην αποσταθεροποίηση και ονειρεύονται συγκυβερνήσεις».

Στο ίδιο κλίμα και ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Κουρουμπλής ο οποίος σήμερα ​χαρακτήρισε «όνειρα θερινής νυκτός» τα σενάρια περί εκλογών.

 «Όσοι ονειρεύονται εκλογές και υπονοούν αποστασίες, αν και είναι χειμώνας, βλέπουν όνειρα θερινής νυκτός», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουρουμπλής μιλώντας στο Έθνος της Κυριακής, αποκλείοντας, παράλληλα, και  το ενδεχόμενο σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης, λέγοντας ότι «αν λάβουμε υπόψη μας το εγχείρημα Παπαδήμου, τότε δεν μένει κανένα περιθώριο για πολιτικές διαστροφές».

Φώφη Γεννηματά: Σοβαρευτείτε, μόνο εκλογές ξέρετε να κάνετε;

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σχολίασε με σκληρή γλώσσα  τα νέα σενάρια για εκλογές, τα οποία τροφοδότησε ο Πάνος Καμμένος με δηλώσεις του.

«Επιτέλους σοβαρευτείτε. Μόνο εκλογές ξέρετε να κάνετε; Αν δεν μπορείτε, παραιτηθείτε», έγραψε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στον λογαριασμό της στο Twitter.

«Η χώρα δεν αντέχει να ξαναζήσει τα δραματικά αδιέξοδα του περασμένου καλοκαιριού», προειδοποίησε ακόμη η κ. Γεννηματά.

Θεοδωράκης: Αστεία τα υπονοούμενα για εκλογές

«Είναι αστείο, που κάποιοι, και μέσα στην κυβέρνηση, αφήνουν ως υπονοούμενο το ενδεχόμενο η χώρα να πάει ξανά σε εκλογές μέσα σε έξι μήνες», δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης αναφερόμενος στις σχετικές δηλώσεις Καμμένου, τονίζοντας ότι ο κ. Τσίπρας πρέπει να αναζητήσει μέσα από αυτή τη Βουλή μια άλλη κυβέρνηση.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού από το Ρέθυμνο τόνισε ότι πρέπει να αποφευχθούν οι εκλογές και έκανε λόγο για μια κακή κυβέρνηση που δεν αντιλαμβάνεται τον παλμό του κόσμου.  Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο συμμετοχής του Ποταμιού σε οικουμενική κυβέρνηση ξεκαθάρισε ότι «εμείς δεν πιστεύουμε στις οικουμενικές κυβερνήσεις γιατί αν είναι όλοι μέσα κανείς δε θα βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Όλοι θα προσπαθούν να διασώσουν τον εαυτό τους».

Υπογράμμισε μάλιστα ότι το Ποτάμι ανέκαθεν υπερασπιζόταν τη λύση «μιας κυβέρνησης επαϊόντων που θα έχουν ένα συγκεκριμένο σχέδιο για τη χώρα για τα επόμενα χρόνια. Αυτή την κυβέρνηση εάν και εφ΄όσον συσταθεί εμείς έχουμε σκοπό να τη στηρίξουμε. Όχι για να γίνουμε εμείς υπουργοί αλλά για να στηρίξουμε μια κυβέρνηση σωτηρίας της χώρας».

Λεβέντης: Οποιος πάει ξανά τη χώρα σε εκλογές θα τιμωρηθεί

«Ο Καμμένος απειλεί τους ξένους με εκλογές. Και τι θα πάθουν οι ξένοι; Όλα η Ελλάδα θα τα υποστεί και θα πάμε σε Grexit», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Λεβέντης σχολιάζοντας τις σχετικές δηλώσεις Καμμένου, σημειώνοντας ακόμη ότι δεν λογίζει τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ως πολιτικό αρχηγό, μολονότι τον σέβεται ως άνθρωπο.

Μιλώντας στο Mega και αναφερόμενος στα σενάρια των εκλογών  και ειδικότερα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, είπε ότι «όποιος πάει τη χώρα ξανά σε εκλογές, για τέταρτη φορά μέσα σε λίγους μήνες, θα τιμωρηθεί».

Εντωμεταξύ, σε συνέντευξή του στο Εθνος της Κυριακής, ο κ. Λεβέντης εκτιμά ότι «το  Μάρτιο θα έχουμε οικουμενική», σημειώνοντας ότι μόνο σε μια τέτοια περίπτωση θα αναγκαστούν οι ξένοι να χαλαρώσουν λίγο το πρόγραμμα, το οποίο «διαφορετικά δεν βγαίνει».
ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese