Μια Αυστραλή υπήκοος, που είχε απαχθεί μαζί με το σύζυγό της στην Μπουρκίνα Φάσο από μέλη μιας οργάνωσης που δηλώνει πίστη στην αλ Κάιντα, αφέθηκε ελεύθερη, ανακοίνωσε το Σάββατο ο πρόεδρος του γειτονικού Νίγηρα, Μαχαμαντού…

 

Ισούφου.

Ο Ισούφου παρουσίασε τη γυναίκα, τη Τζόσλιν Έλιοτ, σε μια συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Ντοσό, στο νοτιοδυτικό Νίγηρα, κατά τη διάρκεια της οποίας τόνισε πως οι Αρχές εντείνουν τις προσπάθειές τους για να εξασφαλίσουν την απελευθέρωση του συζύγου της.

Το ζευγάρι είχε απαχθεί την 15η Ιανουαρίου. Η αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μάγρεμπ (ΑΚΙΜ) ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι απήγαγε το ζευγάρι και ότι επρόκειτο να αφήσει ελεύθερη τη γυναίκα άνευ όρων, λόγω των πιέσεων της κοινής γνώμης και της προτροπής των ηγετών της αλ Κάιντα να μην αναμιγνύονται γυναίκες στις επιχειρήσεις της οργάνωσης.

Οι συνθήκες της απελευθέρωσής της ή το πώς έφθασε στον Νίγηρα δεν αποσαφηνίστηκαν.

Επί 40 χρόνια και πλέον ο δόκτωρ Κεν Έλιοτ, χειρουργός, και η σύζυγός του, πάνω από 80 ετών και οι δύο, διευθύνουν ένα νοσοκομείο 120 κλινών στην πόλη Ντζιμπό, κοντά στα σύνορα της Μπουρκίνα Φάσο με το Μάλι.

Απήχθησαν από την πόλη την ίδια ημέρα που μαχητές της αλ Κάιντα επιτέθηκαν σε ένα ξενοδοχείο και εστιατόριο στην Ουαγκαντούγκου, την πρωτεύουσα της Μπουρκίνα Φάσο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 30 άνθρωποι, ανάμεσά τους πολλοί ξένοι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese