Την εκτίμηση ότι το «Μάρτιο θα έχουμε οικουμενική κυβέρνηση» διατυπώνει ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, προειδοποιώντας μάλιστα ότι «αν δεν γίνει, θα είναι πολύ άσχημες οι εξελίξεις».

Όπως εκτιμά…

 

ο κ. Λεβέντης, μιλώντας στην εφημερίδα RealNews, «το πρόγραμμα δεν βγαίνει» αλλά μόνον σε περίπτωση οικουμενικής, οι δανειστές θα αναγκαστούν να χαλαρώσουν λίγο το πρόγραμμα. Είπε πάντως ότι το «ασφαλιστικό δεν θα πάει στη Βουλή» καθώς ο πρωθυπουργός φοβάται ότι δεν θα ψηφιστεί.

Για τη συμμετοχή του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ στην οικουμενική, ο κ. Λεβέντης είπε πως ο πρόεδρος της ΝΔ «θα πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο των θερμοκέφαλων… να τιμήσει τους ψηφοφόρους που τον ψήφισαν και ο μοναδικός τρόπος είναι να συμβάλει στην οικουμενική».

Σχετικά με την πρόσφατη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, ο κ. Λεβέντης είπε πως οι δανειστές «φεύγουν απογοητευμένοι. Γιατί στην Ελλάδα, αντί να κάνουμε μεταρρυθμίσεις, ψάχνουμε δικαιολογίες να μη γίνουν». Τόνισε ακόμη ότι δεν στηρίζει «ούτε τις απεργίες, ούτε τα μπλόκα».

Για τις επερχόμενες πολιτικές εξελίξεις για τα κόμματα, ξεκαθάρισε ότι η Ένωση Κεντρώων δεν πρόκειται να ψηφίσει άλλο εκλογικό νόμο από αυτόν της απλής αναλογικής ενώ προέβλεψε και προσχώρηση στελεχών άλλων κομμάτων στη Νέα Δημοκρατία. «Ο Σταύρος Θεοδωράκης, στις προσεχείς εκλογές, θα είναι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας… πιθανώς και ο Βενιζέλος», λέει ο κ. Λεβέντης.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese