Η κυβέρνηση δεν θα δεχθεί νέα μείωση των συντάξεων, επανέλαβε ο… Τάσος Πετρόπουλος, κάνοντας λόγο για «κόκκινη γραμμή».

Επιπλέον, ο υφυπουργός Εργασίας, μιλώντας στο Mega, τόνισε ότι δεν ετέθη τέτοιο θέμα από τους δανειστές. «Υπάρχουν οι δικές μας θέσεις και δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω στο θέμα της μείωσης των συντάξεων, γιατί δεν βοηθάει την οικονομία», ανέφερε ο κ. Πετρόπουλος.

Ο ίδιος εξέφρασε αισιοδοξία για την έκβαση των διαβουλεύσεων της κυβέρνησης με τους επιστημονικούς φορείς, για το ασφαλιστικό, ενώ προανήγγειλε νέα συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών, τη Δευτέρα.

Σε ό,τι αφορά τη νέα πρόταση που κατέθεσε η κυβέρνηση, τόνισε πως «θα γίνουν προσαρμογές συμβατές με τις εισφοροδοτικές ικανότητες των ασφαλισμένων» και διευκρίνισε ότι θα υπάρξει μείωση των εισφορών για μία τριετία και θα ακολουθήσει η εκπόνηση αναλογιστικής μελέτης, ώστε να γίνει νέα προσαρμογή.

Από τον υπολογισμό της δαπάνης για την ασφαλιστική εισφορά στο εισόδημα, τόνισε, προκύπτει μείωση των φορολογικών δαπανών, ενώ υπογράμμισε ότι θα υπάρξει κατά τον δυνατόν μεγαλύτερη μείωση εισφορών για την πρώτη 5ετία για τους νέους επιστήμονες. «Δεν είμαστε παρανοϊκοί να βάζουμε εισφορές που δεν μπορούν να πληρώνουν οι άνθρωποι», ανέφερε χαρακτηριστικά.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese