Την οργή του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν οι δηλώσεις της Σοφίας Βούλτεψη για το προσφυγικό, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ3.

«Επί των ημερών σας πνίγηκαν παιδιά. Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ήταν έξω η Frontex, έξω  η Σένγκεν, ανοιχτά…

 

τα σύνορα, μπάτε σκύλοι αλέστε, γενικό προσκλητήριο, ένας από τους πρώτους νόμους ο νόμος για την ιθαγένεια… Ουσιαστικά ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε ένα γενικό προσκλητήριο. Το θέμα από τη Συρία διαρκεί από το 2011, σε κορύφωση βρισκόταν το 2013 κι όχι τώρα. Έγινε γενικό προσκλητήριο και γι’ αυτό έγινε η διόγκωση. Θυμάστε τι γινόταν στο Κομπάνι το 2013, βομβαρδιζόταν και βρισκόταν σε πολιορκία επί μήνες, όμως ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε έξω από το ΝΑΤΟ, έξω η Σένγκεν», δήλωσε η κα Βούλτεψη, κατηγορώντας ευθέως την κυβέρνηση ότι ευθύνεται αποκλειστικά η ίδια, για την όξυνση του προσφυγικού.

«Η Βούλτεψη ξεπέρασε κάθε όριο πολιτικής χυδαιότητας»

Οργισμένη ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σε ανακοίνωση που εξέδωσε κατήγγειλε την κα Βουλτεψη ότι οι δηλώσεις της στην ΕΡΤ3 ξεπέρασαν κάθε όριο πολιτικής χυδαιότητας. Φαίνεται ότι ξέχασε πολύ γρήγορα το τι συνέβαινε στο Αιγαίο επί κυβερνήσεως Σαμαρά κι έφτασε στο σημείο να κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας «ότι επί των ημερών σας πνίγηκαν τα παιδιά»!».

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κ. Βούλτεψη ότι «εν μέσω ρατσιστικού παραληρήματος, εμφάνισε ως… δέλεαρ για τους πρόσφυγες που έρχονται προς την Ευρώπη λόγω του πολέμου στη Συρία το νόμο για την ιθαγένεια που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή».

«Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η κ. Βούλτεψη «ανακάλυψε» πως η κορύφωση του πολέμου στη Συρία -και, συνεπώς, το κύμα των προσφύγων- συνέβη το 2013 και όχι επί των ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, περίοδο κατά την οποία σημειώθηκε η έναρξη των βομβαρδισμών της περιοχής από διεθνείς στρατιωτικές δυνάμεις, και που όλα τα στοιχεία των διεθνών οργανισμών καταδεικνύουν την ενίσχυση των προσφυγικών ροών», αναφέρει η Κουμουνδούρου και προσθέτει:

«Ωστόσο, η κ. Βούλτεψη έσπευσε να διευκρινίσει ποιο είναι το πραγματικό της πρόβλημα. Ταυτιζόμενη με ολόκληρο το συντηρητικό πολιτικό μπλοκ της Ευρώπης που μοναδικό σκοπό έχει να σπρώξει τους πρόσφυγες κάτω από το χαλί, καλλιεργώντας συστηματικά ρατσισμό και ξενοφοβία, η κ. Βούλτεψη είπε πως επί των ημερών της κυβέρνησης Σαμαρά, οι πρόσφυγες κινούνταν προς τη Λαμπεντούζα… Το ευτύχημα είναι πως η ελληνική κοινωνία δεν συμμερίζεται τις ακροδεξιές κορώνες της κ. Βούλτεψη, επιδεικνύοντας μια στάση αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, που είναι παραδειγματική για ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα».

Δείτε βίντεο με τις επίμαχες δηλώσεις της κας Βούλτεψη…

 English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese