Οχι μόνο για τα αυτοκίνητα αλλά και για τους πεζούς είναι πλέον κλειστή η Ηρώδου Αττικού.

Μετά τα δύο… χουνέρια που έκαναν σήμερα το πρωί αρχικά συνδικαλιστές αστυνομικοί και στη συνέχεια μέλη του ΝΑΤ στους αστυνομικούς που βρίσκονται στη φρούρηση του Μεγάρου Μαξίμου και φοβούμενοι νέο «χτύπημα» μέσα στην ημέρα, αποφασίστηκε η διέλευση των πεζών από την Ηρώδου Αττικού να γίνεται κατόπιν ελέγχου.

Ετσι, εδώ και λίγη ώρα στις γωνίες της Ηρώδου Αττικού έχουν ακροβολιστεί αστυνομικοί, οι οποίοι περνούν από έναν μίνι έλεγχο όποιον θέλει να διασχίσει τον δρόμο που περνά μπροστά από το πρωθυπουργικό γραφείο.

Από την ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι η απόφαση ελήφθη για λόγους ασφαλείας, καθώς στο Μαξίμου βρίσκονται ο Γάλλος και ο Γερμανός υπουργοί Εσωτερικών.

Η επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας: «Όσοι διασχίζουν σήμερα πεζή την Ηρώδου Αττικού θα υποβάλλονται σε έλεγχο, σύμφωνα με απόφαση της αστυνομίας.
Η απόφαση αυτή πάρθηκε λόγω της επίσκεψης υπουργών ξένων χωρών, αλλά και εξαιτίας των γεγονότων που συνέβησαν το πρωί. Ειδικότερα, στις 09:00, περίπου δέκα αστυνομικοί κρέμασαν πανό και σήκωσαν πλακάτ έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ αργότερα στο ίδιο σημείο τρεις γυναίκες που συμμετείχαν σε πορεία του ΝΑΤ προσπάθησαν να σηκώσουν ένα πανό με τα αιτήματά τους».

Όπως διευκρίνισε εκπρόσωπος της αστυνομίας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η απόφαση αυτή ισχύει μόνο για σήμερα.

Τα δύο περιστατικά που έπιασαν στον ύπνο την ΕΛ.ΑΣ.
Δέκα συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. έφτασαν αιφνιδιαστικά λίγο πριν από τις 9:00 έξω από το Μέγαρο Μαξίμου και σήκωσαν μαύρα πλακάτ.

Μόλις η φρουρά του Μεγάρου Μαξίμου τους κατάλαβε έσπευσε να τους απωθήσει, χωρίς πάντως να δημιουργηθεί ένταση. «Ημασταν 10 αστυνομικοί και κρύψαμε τα πλακάτ μέσα στις στολές μας», είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, Γρηγόρης Γερακαράκος, μιλώντας στο Mega.

Τα μηνύματα των αστυνομικών

Χήρες και ορφανά των πεσόντων άνευ σύνταξης, γιατί;;;
Η μάνα μου είναι καθαρίστρια
Ο πατέρας μου είναι αγρότης
Η γυναίκα μου είναι μισθωτός
ΠΟΑΣΥ Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων
Αλέξη γιατί σκοτώνεις το λαό σου;
Πενταμελής οικογένεια όλοι άνεργοι
Μετά τον πρωινό αιφνιδιασμό, νέος συναγερμός σήμανε λίγη ώρα μετά στην ασφάλεια του πρωθυπουργού.

Τρεις γυναίκες πήγαν έξω από το πρωθυπουργικό γραφείο και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα! Την ίδια ώρα μέσα ήταν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος κάνει συσκέψεις για το Ασφαλιστικό.

Οι τρεις γυναίκες αιφνιδίασαν και πάλι τη φρουρά του Μεγάρου Μαξίμου και μόλις οι αστυνομικοί κατάλαβαν τι συνέβαινε απομάκρυναν τις γυναίκες.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese