Η νομιμοποίηση του γάμου ανάμεσα σε ομόφυλα ζευγάρια μονοπώλησε το… ενδιαφέρον στη συζήτηση που άνοιξε για το σύμφωνο συμβίωσης, ωστόσο, έχει μείνει εκτός κάδρου ένα σημαντικό στοιχείο, που δεν είναι άλλο από το παράθυρο που ανοίγεται για ελληνοποιήσεις μεταναστών.

Στο νέο νόμο επισημαίνεται μεταξύ άλλων πως τα άτομα που συνάπτουν σύμφωνο συμβίωσης “αποκτούν ένα καθεστώς παρόμοιο με αυτό του γάμου, αφού αποκτούν δικαιώματα που σχετίζονται με τη φορολογία την ασφάλεια υγείας, τα επιδόματα κοινωνικής ασφάλισης και τις συντάξεις, τη δυνατότητα απόκτησης άδειας παραμονής και ιθαγένειας…”

Με απλά λόγια αυτό σημαίνει πως θα μπορούσε να υπάρξουν πολλά “λευκά” σύμφωνα συμβίωσης, με μετανάστες που θα μπορούσαν να δηλώνουν ομοφυλόφιλοι, να υπογράφουν το σύμφωνο και να ξεκινούν άμεσα διαδικασία ελληνοποίησης.

Και όπως ήταν φυσικό και στην Πάτρα το «σύμφωνο συμβίωσης» άνοιξε τις ορέξεις σε πολλούς, αφού με 50 ευρώ… υπογράφουν σύμφωνο σε κάποιο συμβολαιογραφείο!

Στα συμβολαιογραφεία της Πάτρας επικρατεί… το αδιαχώρητο! Υποτιθέμενα ζευγάρια υπογράφουν σύμφωνα συμβίωσης… με τη σέσουλα! «Εμφανίστηκε 53χρονη Ρουμάνα και υπέγραψε σύμφωνο συμβίωσης με 18χρονο Αλβανό» μας είπε γνωστή συμβολαιογράφος των Πατρών και φυσικά αυτή δεν είναι η μοναδική περίπτωση που… βγάζει μάτι! Ετσι ενώ παλαιότερα όσοι ήθελαν να μείνουν στην χώρα μας και δεν διέθεταν τα απαραίτητα δικαιολογητικά ή νόμιμα έγγραφα επέλεγαν την λύση του … εικονικού γάμου, πλέον με 50 ευρώ… κάνουν ένα σύμφωνο συμβίωσης και ξεμπερδεύουν!English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese