Στη συνάντηση παραβρέθηκε για σύντομο χρονικό διάστημα και ίδιος ο… Πρόεδρος Γιούνκερ για να καλωσορίσει τους δύο διαπραγματευτές.

“Ιστορική” χαρακτήρισε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που μίλησε στο ΚΥΠΕ την κοινή επίσκεψη στην Κομισιόν των δύο διαπραγματευτών Μαυρογιάννη και Ναμί για συζητήσεις με τους εκπροσώπους του Προέδρου Γιούνκερ. Στη συνάντηση βρέθηκε για λίγο και ο ίδιος ο Πρόεδρος Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

“Σε μια ιστορική κοινή επίσκεψη ο Ανδρέας Μαυρογιάννης και ο Οζντίλ Ναμί, επισκέφθηκαν την Κομισιόν σήμερα για να συζητήσουν με τους εκπροσώπους του Προέδρου Γιούνκερ (Μάρτιν Ζελμάγιερ, Κλάρα Μαρτίνεζ, Πιέρ ΒανΝούφελ, Μαργαρίτη Σχοινά και Μάρτιν Φερβέη), την κατάσταση των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του Κυπριακού”, ανάφερε ο εκπρόσωπος που μίλησε το ΚΥΠΕ.

Αποκάλυψε μάλιστα ότι στη συνάντηση παραβρέθηκε για σύντομο χρονικό διάστημα και ίδιος ο Πρόεδρος Γιούνκερ για να καλωσορίσει τους δύο διαπραγματευτές, ενώ στη συνάντηση παραβρέθηκε και ένας εκπρόσωπος του ΟΗΕ.
“Οι δύο άνδρες εξέφρασαν την εκτίμησή τους για τον ρόλο της Κομισιόν στην διαδικασία, μετά την επίσκεψη του προέδρου Γιούνκερ στο νησί τον περασμένο Ιούλιο και το διορισμό του Πήτερ ΒανΝούφελ ως προσωπικού απεσταλμένου στις συνομιλίες”, εξήγησε ο εκπρόσωπος.

“Οι εκπρόσωποι της Κομισιόν εξέφρασαν την ετοιμότητά τους να συνεχίσουν να υποστηρίζουν ενεργά τη διαδικασία σε όλα τα επίπεδα”, είπε ο εκπρόσωπος στο ΚΥΠΕ.

“Σε αυτό το πλαίσιο συμφωνήθηκε να αποδεσμευτεί η απαραίτητη χρηματοδότηση και οι ανθρώπινοι πόροι για να υποβοηθηθεί συγκεκριμένα η προσαρμογή της τουρκοκυπριακής κοινότητας στο κοινοτικό κεκτημένο”, τόνισε ο εκπρόσωπος.

Τέλος, συμφωνήθηκε να διατηρηθεί η επιλογή των συναντήσεων σε αυτή τη σύνθεση σε μια πιο τακτική βάση.

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese