Ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, Νίκος Καλτσάς, μίλησε στον… ΣπορFm 94,6 και στην εκπομπή «Pick N’ Goal» με τους Αλέξη Σπυρόπουλο και Θανάση Ασπρούλια, για:

-το βραβείο του καλύτερου Έλληνα ποδοσφαιριστή τη σεζόν 2014-15: «Είναι μεγάλη τιμή να σε ψηφίζουν οι συνάδελφοι σου. Παίζεις με αυτούς που σε ξέρουν και είναι το σημαντικό. Είναι δύσκολο να το καταφέρεις με μια μικρή ομάδα, θέλει περισσότερο κόπο από το αν είσαι σε μεγάλη ομάδα».

-τη βελτίωση του στο σκοράρισμα: «Ήταν θέμα του προπονητή στη Βέροια που μας έλεγε να παίζουμε πιο ελεύθερα, οπότε αυτό έπαιξε ρόλο. Κάναμε αρκετές φάσεις σε κάθε ματς, οπότε ήταν θέμα του καθενός».

-την φυσική του θέση: «Στα πλάγια μου αρέσει πιο πολύ και περισσότερο στη δεξιά πλευρά».

-τον ερχομό του στην Αθήνα από τη Βέροια: «Στην αρχή αγχώθηκα, αλλά με βοήθησαν οι άνθρωποι της ομάδας που ήταν κοντά μου από την αρχή και φυσικά οι συμπαίκτες μου στο να προσαρμοστώ. Απλά έχουν αυξηθεί οι χρόνοι μετακίνησης μου στην Αθήνα».

-το άγχος της μεταγραφής σε μια μεγάλη ομάδα: «Δεν είναι κάτι. Αν είσαι σωστός και δουλεύεις δεν υπάρχει άγχος. Χρειάζεται να είσαι συγκεντρωμένος και να παίζεις ποδόσφαιρο και αυτό κάνω. Είτε είσαι σε μικρή, είτε σε μεγάλη ομάδα μπορείς να ξεφύγεις από τους «πειρασμούς». Δεν παίζει ρόλο το αν είσαι σε μια πόλη. Αυτό είναι στον άνθρωπο».

-τη φετινή χρονιά στον Παναθηναϊκό: «Ήταν δύσκολη η αρχή με τους αποκλεισμούς. Η ομάδα δεν είχε ηρεμία. Αυτό ήταν δύσκολο και για εμάς και για τον κόσμο. Πιστεύω ότι τώρα έχουμε βάλει κάποιες καλές βάσεις, αλλά πρέπει να κρατήσουμε αυτόν τον ρυθμό και να κερδίζει η ομάδα και την νέα χρονιά να φέρουμε την ομάδα εκεί που πρέπει».

-την αλλαγή προπονητή: «Ο προπονητής προσπαθεί να περάσει τη δική του φιλοσοφία στην ομάδα. Δουλεύουμε και σιγά-σιγά βελτιωνόμαστε στα κομμάτια που είχαμε πρόβλημα. Κυρίως δίνεται έμφαση στην τακτική και προσπαθούμε να βγάλουμε τη δουλειά μας στο γήπεδο»

-το τι ζητάει ο Αντρέα Στραματσόνι: «Νομίζω ότι αυτούς τους δύο-τρεις μήνες που είμαστε μαζί, βλέπω ότι ζητάει να τηρείς κατά γράμμα όσα θέλει στο γήπεδο. Αν το κάνεις αυτό, δεν έχεις πρόβλημα. Απαιτεί προσήλωση τόσο στα αμυντικά καθήκοντα, όσο και στα επιθετικά. Είναι προπονητής που δίνει έμφαση στη λεπτομέρεια».

-την αποχώρηση Καρέλη: «Πρέπει να δουλέψουμε όλοι για να καλύψουμε το κενό του Νίκου Καρέλη στο σκοράρισμα. Πρέπει να δουλεύουμε διπλά για να κάνουμε αυτό που έκανε ο Νίκος».

-τις προσθήκες στο ρόστερ του Παναθηναϊκού: «Εμάς δεν μας απασχολούν οι μεταγραφές. Το ζήτημα είναι και παλιοί και νέοι να βοηθήσουμε για το καλό του Παναθηναϊκού».English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese