Δικαστήριο της Ιερουσαλήμ καταδίκασε σήμερα έναν νεαρό Ισραηλινό σε ισόβια και έναν άλλον σε κάθειρξη 21 ετών για τη συμμετοχή τους το 2014 στον φόνο ενός έφηβου Παλαιστίνιου, τον οποίο έκαψαν ζωντανό.

Οι δύο νέοι καταδικάσθηκαν…

 

από την ισραηλινή δικαιοσύνη για την απαγωγή και τη δολοφονία του Μοχάμεντ Αμπού Χντέιρ στις 2 Ιουλίου 2014 στην Ανατολική Ιερουσαλήμ. Τα ονόματά τους δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα επειδή όταν διέπραξαν το έγκλημα ήταν ανήλικοι, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο φόνος είχε συμβάλει στην κλιμάκωση των βιαιοτήτων που οδήγησαν στον πόλεμο της Γάζας του Ιουλίου-Αυγούστου 2014.

Τα ισόβια είναι η μεγαλύτερη ποινή που μπορούσε να επιβάλει το δικαστήριο. Τα μοναδικά εγκλήματα που τιμωρούνται με την ποινή του θανάτου στο Ισραήλ είναι τα εγκλήματα πολέμου και προδοσίας, αφού το 1954 σταμάτησε να επιβάλλεται η θανατική ποινή για φόνους.

Το δικαστήριο οφείλει ακόμη να αποφανθεί σχετικά με την ψυχική υγεία ενός τρίτου κατηγορουμένου, ο οποίος θεωρείται ο υποκινητής του εγκλήματος.

Πρόκειται για τον 31χρονο Γιοσέφ Χαΐμ Μπεν Νταβίντ και η σχετική ακροαματική συνεδρίαση προβλέπεται για τις 11 Φεβρουαρίου.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese