Σε εγρήγορση βρίσκεται το υπουργείο τουρισμού σχετικά με την πολιτική και επιχειρησιακή διαχείριση του μεταναστευτικού και προσφυγικού ζητήματος και για το λόγο αυτό βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους tour operators του εξωτερικού.

Όπως…

 

τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, το υπουργείο δίνει πληροφορίες για την εξέλιξη της τουριστικής κίνησης στα νησιά του Αιγαίου που δέχονται το μεταναστευτικό και προσφυγικό ρεύμα και πληροφορεί για τις έγκαιρες και συντονισμένες δράσεις της ελληνικής κυβέρνησης.

Τα κέντρα ταυτοποίησης αποτελούν εγγύηση για την τουριστική κίνηση και η έγκαιρη δημιουργία τους θωρακίζει την εικόνα ασφάλειας του ελληνικού προορισμού, τονίζει το υπουργείο.

Για την ολοκλήρωση του σχεδιασμού αυτού, κρίνεται απαραίτητο οι τοπικές αρχές, οι τοπικοί φορείς και οι τοπικές κοινωνίες να συνεργαστούν, προκειμένου να διαφυλαχθεί η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό και να εξασφαλιστεί η ομαλή και απρόσκοπτη εξέλιξη της τουριστικής κίνησης το 2016.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese