Ομιλία στη Διάσκεψη Δωρητών για τη Συρία, που διεξάγεται στο Λονδίνο, πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας τονίζοντας πως…
οι Έλληνες πολίτες κάνουν ότι μπορούν.

“Η κρίση αυτή θα διαρκέσει αρκετά χρόνια και δεν θα την αντιμετωπίσουμε ρίχνοντας ανθρώπους στη θάλασσα”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο μεγάλο βάρος που σηκώνει καθημερινά η Ελλάδα για την αντιμετώπιση του προσφυγικού και είπε ότι μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 150.000 άνθρωποι.

“Από τον Ιούλιο έχουμε αντιμετωπίσει ροές μεταναστών. “Το κόστος διαχείρισης αυτών των μεταναστευτικών ροών ήταν τεράστιο για την Ελλάδα” σημείωσε υπογραμμίζοντας πως η Ελλάδα έχει βιώσει τις επιπτώσεις της προσφυγικής κρίσης.

“Χρειαζόμαστε μια μακροπρόθεσμη προσέγγιση, με βοήθεια για τις χώρες που γειτονεύουν στη Συρία”, συνέχισε ο κ. Τσίπρας και επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει νέος σχεδιασμός, νέες ευκαιρίες εργασίας στην Ιορδανία και τον Λίβανο, καθώς και ένα οργανωμένο πρόγραμμα επαναπροώθησης.

“Η Ελλάδα παρά τις δυσκολίες, έχει πάρει ένα ποσό συμβολικό για την αντιμετώπιση της κρίσης. Η μάχη των Ελλήνων για την αντιμετώπιση της κρίσης δεν είναι συμβολική, είναι ανεκτίμητη” είπε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese