Σε εξέλιξη βρίσκεται η διευρυμένη συνάντηση για το Μεταναστευτικό, στο περιθώριο της Διάσκεψης Δωρητών στο Λονδίνο, στην οποία συμμετέχουν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο Αυστριακός καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν, η Γερμανίδα…

 

καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός  είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, στο περιθώριο της Διάσκεψης Δωρητών για τη Συρία που πραγματοποιείται σήμερα στο Λονδίνο.

Στη συνάντηση επισημάνθηκε η σημασία της ταχείας και επιτυχούς ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος. Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε την κ. Μέρκελ σχετικά με τα θετικά στοιχεία που παρουσιάζει η ελληνική οικονομία, όπως και για την πρόταση ασφαλιστικής μεταρρύθμισης εν αναμονή της απάντησης των Θεσμών.

Ακόμη, συμφωνήθηκε ότι ο Φεβρουάριος αποτελεί κρίσιμο μήνα για τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, καθώς και ότι όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, συμπεριλαμβανομένων των κρατών-μελών της Ε.Ε. και της Τουρκίας, θα πρέπει να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese