Στο Λονδίνο θα βρίσκεται σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να συμμετάσχει στην πενταμερή συνάντηση για την προσφυγική κρίση που θα γίνει στο περιθώριο της Διεθνούς Διάσκεψης Δωρητών για τους πρόσφυγες…

 

από τη Συρία «Supporting Syria and the Region». Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν ο Υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών για Θέματα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Νίκος Ξυδάκης.

Στη συνάντηση θα πάρουν μέρος η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, ο αυστριακός καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν, ο ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς και ο τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου. Στο περιθώριο της διάσκεψης αναμένεται με ενδιαφέρον η κατ» ιδίαν συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα για την Άνγκελα Μέρκελ.

«Η συμμετοχή της Ελλάδας στην διάσκεψη του Λονδίνου, γίνεται στο πλαίσιο της διαρκούς πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει η χώρα μας για την ανάδειξη της ανθρωπιστικής διάστασης του ζητήματος των προσφύγων. Η Ελλάδα στηρίζει ενεργά κάθε πρωτοβουλία για την στήριξη, σε επίπεδο εργασίας, εκπαίδευσης και κοινωνικής μέριμνας, των ανθρώπων που δοκιμάζονται, τόσο εντός της Συρίας, όσο και στις γειτονικές με την Συρία χώρες και την Ευρώπη», αναφέρει το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

 English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese