Χαμός έγινε σε δημοτικό συμβούλιο της γερμανικής πόλης, Bad Schlema, με αφορμή ένα άσυλο, όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες. Τα… αίματα άναψαν όταν ο δήμαρχος Γενς Μέλερ συμβούλευσε να αλλάζουν δρόμο οι μαθήτριες και να μην περνούν έξω από το άσυλο για να μην προκαλούν τους πρόσφυγες!

Η… συμβουλή δόθηκε, όταν ένας ηλικιωμένος άνδρας είπε στον δήμαρχο ότι μικρές μαθήτριες έχουν παρενοχληθεί από πρόσφυγες, που στέκονται στα παράθυρα του ασύλου στο οποίο φιλοξενούνται. Και ρώτησε τον Μέλερ τι θα γίνει το καλοκαίρι, όταν τα κορίτσια θα φορούν λιγότερα ρούχα.

“Αυτό είναι εύκολο. Απλά να μην τους προκαλούν και να μην περπατάνε σε αυτές τις περιοχές”, απάντησε ο δήμαρχος, μέλος του κόμματος της Άνγκελα Μέρκελ. Αυτή η πρότασή του ξεσήκωσε τον κόσμο, με κάποιον να του φωνάζει να παραιτηθεί.

“Δεν επιτρέπεται να περπατάς στην ίδια σου την πόλη πλέον! Πήγαινε σπίτι σου. Ποιος διάολο σε ψήφισε;”, του ούρλιαξε κάποιος. “Ναι, ας κρατήσουμε όλοι ένα μέτρο απόσταση! Τόσο εύκολο!”, σχολίασε ειρωνικά άλλος.

Ο δήμαρχος ζήτησε από τον κόσμο να ηρεμήσει, αλλά αυτά που είπε στη συνέχεια σαφώς δεν βοήθησαν. “Πρακτικά, δεν είναι απαραίτητο τα κορίτσια να περνούν από εκεί. Υπάρχουν εναλλακτικές διαδρομές για να πάνε στο σχολείο”, συνέχισε ο Μέλερ, με το κοινό να ξεσηκώνεται ξανά.

πηγη: newsitEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese