Πήγε η Ντόρα Μπακογιάννη στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας για να ενημερωθεί από τον Πάνο Καμμένο για τα hot spots και ο υπουργός τής επεφύλαξε θερμή υποδοχή.

Έστειλε τον διευθυντή του Διπλωματικού Γραφείου του να την παραλάβει,…

 

την υποδέχθηκε στην είσοδο του γραφείου του και την κέρασε καφέ, κουλουράκια, μπισκότα και τσάι.

«Θα κερνούσα περισσότερα πράγματα, αλλά έμαθα πως κάνεις δίαιτα, όπως και εγώ. Ήδη έχασα μερικά κιλά» της είπε ο κ. Καμμένος προσφέροντάς της κουλουράκια, όπως γράφει ο Βηματοδότης.

Μετά άρχισε η συζήτηση για τα hot spots.

Ρωτήθηκε ο κ. Καμμένος πόσο θα στοιχίσουν και ποιος βεβαίως τα πληρώνει. Η απάντηση ήταν ότι με την κατασκευή και τη λειτουργία των hot spots επιβαρύνεται ο προϋπολογισμός των γενικών επιτελείων. Αλλά δεν φάνηκε να ανησυχεί, αφού είπε ότι θα εισπράξει κάπου 2 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Οικονομικών, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, με τον κ. Δαβάκη να διερωτάται ακόμη πώς θα γίνει αυτό. Δεύτερον, τους είπε ότι η τροφοδοσία των hot spots θα περιλαμβάνει αποκλειστικά «μουσουλμανικό φαγητό», δηλαδή κρέας (πλην χοιρινού) χαλάλ (σφαγμένο τελετουργικά, σύμφωνα με τους νόμους της σαρίας), και, δεύτερον, σε περίπτωση Ραμαζανιού θα σερβίρεται μετά τη δύση του ηλίου. Οι βουλευτές της ΝΔ ενημερώθηκαν ωστόσο ότι υπάρχουν ελληνικά κοτόπουλα που φέρουν στη συσκευασία τους την ένδειξη «χαλάλ».English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese