Στις κινητοποιήσεις των αγροτών και στις υποσχέσεις που έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας πριν από ένα χρόνο αναφέρεται σημερινό δημοσίευμα της Frankfurter Rundschau.

«Ήθελε να διώξει για πάντα από την Αθήνα τη μισητή τρόικα πριν από…

 

ένα χρόνο, όμως ο πρωθυπουργός δεν μπόρεσε να κρατήσει τον λόγο του. Η τρόικα ζει ακόμη κι αν κανείς μιλάει πλέον για ‘εκπροσώπους των θεσμών’. Αυτοί δεν είναι πια τρεις αλλά τέσσερεις, διότι έναν ελεγκτή στέλνει επιπλέον και ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM)», αναφέρει το δημοσίευμα.

Στη συνέχεια, όπως αναμεταδίδει η Deutsche Welle, η εφημερίδα αναφέρεται στη γενική απεργία της Πέμπτης: «Για την Πέμπτη τα συνδικάτα κάλεσαν σε γενική απεργία. Το ασφαλιστικό θα είναι η μεγαλύτερη πολιτική δοκιμασία για τον Τσίπρα από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του πριν από ένα χρόνο.

Ακόμα και στις τάξεις του κόμματός του συναντά αντιστάσεις. Ο συνασπισμός του Τσίπρα με τους δεξιούς λαϊκιστές ΑΝΕΛ διαθέτει μια πλειοψηφία μόλις 153 βουλευτών – δεν έχει άνεση για να περάσει το ασφαλιστικό. Εάν αποτύχει στο κοινοβούλιο αυτό θα σημάνει το τέλος της διακυβέρνησής του».English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese