Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β’ Αθηνών… της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας παραχώρησε συνέντευξη σήμερα το πρωί στην εκπομπή της δημοσιογράφου Νόνης Καραγιάννη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84».

Μεταξύ άλλων ο κ. Δένδιας ανέφερε:

· Η οικονομία όχι μόνο δεν έχει ανακάμψει αλλά κινείται σε υφεσιακή τροχιά.

· Η κυβέρνηση πάει να λύσει το ασφαλιστικό με την αφαίμαξη ποσών από την αγορά και το ίδιο κάνει με το φορολογικό. Αλλά οι αφαιμάξεις σε έναν οργανισμό δεν έχουν πάντα καλό αποτέλεσμα.

· Την ίδια ώρα που συμβαίνουν αυτά στην οικονομία, στην Κυβέρνηση της έχει ξεφύγει το προσφυγικό και της έχει προκαλέσει επιπλέον προβλήματα με τους εταίρους μας

· Θέμα ασφαλιστικού για να κλείσει η αξιολόγηση το 2014 δεν υπήρχε.

· Επιχειρούν να λύσουν το ασφαλιστικό υπό την πίεση των εταίρων, με ύφεση και με την ανεργία στα ύψη. Φοβάμαι ότι έτσι το πρόβλημα είναι άλυτο.

· Η Κυβέρνηση οφείλει να λύσει τα προβλήματα και όχι η αντιπολίτευση.

· Δε νοείται μια κυβέρνηση τελείως αποκομμένη από το κυβερνητικό της πρόγραμμα.

· Αν η Κυβέρνηση δεν μπορεί να κυβερνήσει ας καταθέσει την εντολή διακυβέρνησης και θα δούμε τι θα κάνουμε.

· Προκαλεί κλαυσίγελο να ακούμε τον πρωθυπουργό να αναφέρεται σε «ανεύθυνη αντιπολίτευση».

· Στο μεταναστευτικό όταν η αρμόδιος υπουργός έλεγε ότι οι μετανάστες «λιάζονται», όταν σταμάτησαν τις επιστροφές και δεν αξιοποίησαν τις υπηρεσίες ασύλου και τις αρχές πρώτης υποδοχής, που είχαμε δημιουργήσει, ήταν φυσικό να οδηγηθούν σε αδιέξοδο στην Κυβέρνηση.

· Η Κυβέρνηση χρειάστηκε 7 μήνες για να καταλάβει ότι δεν ήταν έτσι τα πράγματα στο προσφυγικό και για να αλλάξει υπουργό και τακτική.

· Είμαστε τελείως αρνητικοί στο κλείσιμο των δρόμων από τους αγρότες. Αλλά είναι αλήθεια ότι κυβέρνηση τους έταξε ότι θα τους δώσει και τώρα τους παίρνει χρήματα.

· Αν η κυβέρνηση δεν μπορεί να κυβερνήσει, ας καταθέσει την εντολή διακυβέρνησης.

· Δεν θέλουμε εκλογές αλλά αλλαγή της κυβερνητικής επιλογής.

· Η Κυβέρνηση και η πολιτική της είναι καταστροφική. Ο τόπος κάθε ημέρα κινδυνεύει ολοένα και περισσότερο.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese